Feestelijke intocht Sinterklaas in Nijverdal

Datum: 16-11-2018

11:26 uur - Iedereen is van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Kom ook gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten... Sint Nicolaas komt op zaterdag 17 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. 

Vanaf hier vertrekt hij per koets, vergezeld door de Nijverdalse Trotwaarbent en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. De route voor de intocht is als volgt: Koersendijk | Oranjestraat | F35 (fietssnelweg) | De Joncheerelaan | Grotestraat | Keizerserf. Als laatste gaat Sinterklaas te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein.


Daar wordt hij rond 15.30 uur verwacht en welkom geheten door burgemeester Anneke Raven. Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint op het Henri Dunantplein.

Huis van Sint
Na dit ontvangst zullen Sint Nicolaas en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven, zodat iedereen de gelegenheid heeft om met hen te praten. Na afloop zoeken zij de rust op in het Huis van Sint dat speciaal voor deze gelegenheid is opgebouwd door actieve vrijwilligers van de sint-commissie. Op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 21 november t/m 28 november is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur geopend en kan iedereen binnen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar ook te vinden in het voormalige C&A-pand op het Henri Dunantplein.
 
Feest van Sinterklaas
‘Brieven aan Sinterklaas’ is de naam van de mooie musical die op zaterdag 1 december om 11.00 uur en om 14.00 uur opgevoerd wordt in het ZINiN Theater. Komen jullie ook naar dit grote ‘Feest van Sinterklaas’? De toegangskaartjes zijn te bestellen via het ZINiN theater en bij de VVV Nijverdal. Kosten zijn maar € 6,50 per persoon. Hiervoor krijgen de kinderen, naast de mooie musical ook nog een consumptie en heerlijke pepernoten. Natuurlijk is er voor de ouders en/of grootouders een lekker kopje koffie/thee.
Na afloop zal er een ouderwets groot feest georganiseerd worden in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 16-11-2018

Jaja, onze winkeliersvereniging had een inspirerende avond voor ondernemers. Ze doen het zo goed, dat zelfs het voormalige C&A-pand, gelegen op een A-locatie, al meer dan een jaar leegstaat.

Uw reactie

Naam:
Bericht: