De wolf. Het is niet de vraag of hij komt, maar de vraag wanneer hij komt!

Datum: 14-11-2018

09:41 uur - Donderdagavond 22 november 2018  geeft Roel Korbee in het BuitenCentrum De Sallandse heuvelrug van Staatsbosbeheer Grotestraat 281 in Nijverdal  een lezing over de wolf. De wolf staat de laatste jaren regelmatig in de belangstelling, met name omdat er een aantal waarnemingen zijn geweest in Nederland en in het grensgebied van Nederland en Duitsland. 

Roel Korbee volgt de terugkeer van de wolf in West Europa al langere tijd. Mede door zijn kennis en ervaring geeft hij regelmatig voor en namens Staatsbosbeheer, ook in de landelijke media, bericht en voorlichting over de wolf. Mede door de inspanningen van Roel is bevestigd dat het echt een wolf was die in het jaar 2016 een bezoekje aan Beuningen bij de Lutte  bracht. Daarnaast doet hij in Zweden op persoonlijke titel ook onderzoek. 

 

Het aantal wolven in Duitsland neemt toe. De verspreiding van de wolf is dan ook niet te stuiten. Een uitstapje over de grens naar Nederland zal in de toekomst vaker gebeuren. Wat staat ons te wachten? Wat is de leefwijze van de wolf en welk sociaal gedrag vertoont de wolf? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat zijn de uiterlijke kenmerken van een wolf en hoe gebruikt het dier zijn zintuigen?

Op deze en veel andere vragen over de wolf krijgt u tijdens deze avond een antwoord.

 

De deur gaat om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 7,50 inclusief een kop thee of koffie bij ontvangst.  De lezing duurt ongeveer twee uur. U kunt zich opgeven via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/lezing-wolf-salland

 

 

Tegenover het BuitenCentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is voldoende parkeergelegenheid.

 

Meer informatie bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug T 0548-612711 of via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl

 

 

Staatsbosbeheer BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug. 

Grotestraat 281

7441 GS Nijverdal

T: 0548-612711

 

Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nl of www.np-desallandseheuvelrug.nlReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 14-11-2018

Wanneer je heel rustig gaat zitten en je door het alfa vrouwtje in het gezicht laat likken zit je volgens Freek 'wolf' Vonk alias Freek 'haai' Vonk ook wel Freek 'slang' Vonk genoemd zo in de roedel? Prettige dag.

Han schreef op 14-11-2018

Is SSB nu blij met deze ontwikkeling, of zijn ze nu tegen deze ontwikkeling. De wolf komt, daar kan men gerust van uitgaan. Maar het staat lijnrecht tegenover het beleid wat SSB hanteert. Miljoenen investeren in (ik durf het bijna niet te noemen) de korhoen, das, bever noem ze maar op. De wolf zal hier heerlijk van smullen. En wij burgers, lijdzaam toekijken hoe onze miljoenen aan betaald belasting geld opgevreten wordt door de wolf. Ps, ik wil wel vermelden dat ik zeker geen tegenstander ben van de wolf. Dit is natuur, ons gekweekt wild in Nederland heeft geen natuurlijke vijanden en vermenigvuldigd zich in rap tempo. Wanneer ons gekweekte wild een natuurlijke vijand heeft, zal het zich ook minder snel vermenigvuldigen en is afschieten ook minder nodig. Dan zijn onze groenen ook weer blij, hoewel afschieten een snellere dood tot gevolg heeft dan verscheurd worden door een wolf. Maar ja, dat is de natuur en uiteraard niet zielig. Verder gaat alles goed met me, mocht het enige twijfel met zich meebrengen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: