Gouden K voor Lies van Zuidam-Jonkergouw

Datum: 09-11-2018

09:57 uur - Donderdagmiddag is Lies van Zuidam-Jonkergouw door cultuurwethouder Anja van den Dolder verrast met geweldig nieuws. Juryleden en het bestuur van Stichting Kunstweek hebben namelijk besloten Lies een Gouden K toe te kennen.

 

Deze Gouden K wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor beeldende kunst en/of beeldend kunstenaars.

Lies is vanaf 1972 inwoner van onze gemeente en zet zich met haar kunst- en textiel geschoolde achtergrond met hart en ziel in voor het onder de aandacht brengen van kunst. Zorgen dat mensen begrip en 'feeling' krijgen met kunst en cultuur is haar lust en haar leven.

Ze organiseerde in de afgelopen 30 jaar wisselende exposities en initieerde en organiseerde in 2002 de kunstmanifestatie 'Textiel 001'.

Met haar ervaring in Almelo (o.a. het exposeren, organiseren, aandragen van kunstenaars voor Galerie 10 en het Fransiscushof) heeft zij voor de kunstwereld in Hellendoorn veel betekend. Door 20 jaar lang het 'Kunstplein Nijverdal' te organiseren maakte ze kunst toegankelijk voor inwoners.

Maar er is nog veel meer. Van het restaureren van een vaandel voor een harmonie orkest tot het geven van weefcursussen aan tientallen vrouwen uit de gemeente of het ontwerpen van een wandkleed voor de Molukse kerk. Lies zet zich overal voor in. En daar zijn we Lies dankbaar voor.

Speciaal aan deze prijs is dat hij jaarlijks aan maximaal 10 personen toegekend wordt in Nederland. Een jury en het bestuur van Stichting Kunstweek heeft Lies geselecteerd uit alle inzendingen. Deze eervolle toekenning wordt onderstreept met een spelt met de letter K van Kunst. Deze spelt wordt aankomende zaterdag uitgereikt tijdens de Nationale Kunstweek.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: