Hardloopweekend Haarle, 10 en 11 november a.s.

Datum: 19-10-2018

11:46 uur - Over enkele weken is Haarle weer een weekend lang het hardloopwalhalla van Salland. Zes loopafstanden verdeeld over twee dagen, alle over een onverhard en autovrij parcours! De lopers doorkruisen de akkers en graslanden van de Haarler enk, de bossen en heidevelden van de Haarlerberg, de Sprengenberg en delen van de Noetseler- en Holterberg.

Ze moeten modder, mul zand en flink wat hoogtemeters overwinnen, maar vergezichten over de heide, smalle bospaden, fraai gekleurde eikenlanen, schapen en heksen zorgen voor de nodige afleiding. Start en finish zijn telkens bij café "De Droadnagel" in het centrum van Haarle, waar het altijd ruim aanwezige publiek zorgt voor een gezellige, ongedwongen sfeer.

 

Op zaterdag 10 november wordt om 12.00 uur afgetrapt met de recreatieve, doch zeer pittige Haarlerbergtrail. Beleving van natuur en landschap is voor de goed getrainde duurlopers even belangrijk als de sportieve prestatie, zoals in voorgaande edities bleek. Dit jaar is de route iets gewijzigd. Bovendien is naast de gebruikelijke 30 km nu ook een 22 km route opgenomen. Met een maximum van 200 lopers is de Haarlerbergtrail kleinschaliger dan de Haarlerbergloop van de zondag. Deelname kan uitsluitend middels voorinschrijving. Kom je met het openbaar vervoer? Dat kan! Transport van en naar het NS station in Nijverdal wordt verzorgd. Graag vooraf aangeven of je ervan gebruik wilt maken. 

 

Op de zondagse, druk bezochte Haarlerbergloop worden jeugdafstanden van 1 en 2 km gelopen, terwijl de oudere jeugd en volwassenen kunnen kiezen uit een 5 en 10 km crossloop. Hoewel de Haarlerbergloop in tegenstelling tot de trail een wedstrijdelement in zich heeft (per leeftijdscategorie zijn kleine prijzen beschikbaar), zal voor de meesten de prestatie en de beleving toch weer het belangrijkst zijn. De eerste loop (5 km) start om 10.30 uur, waarna de andere in een tijdbestek van ruim een uur volgen. De 2, 5 en 10 km zijn onderdeel van het Sallands Crosscircuit. De 17e editie van dit circuit krijgt in Haarle weer haar jaarlijkse aftrap. 

 

Doe jij mee aan de Haarlerbergloop of aan de trail? Schrijf je dan snel in via onze site: www.haarlerbergloop.nl

Durf je de trail èn een zondagse afstand aan, of kies jij voor de 10 km, maar loopt je partner of loopmaatje liever de 30? Zoek dan een overnachtingsplek in Haarle. Zie hiervoor www.haarle.com

 

II

Hardloopweekend Haarle, zaterdag 10 en zondag 11 november a.s.

De Jeugdraad Haarle organiseert op 10 en 11 november a.s. een hardloopweekend met diverse loopafstanden over de heuvels van de Sallandse Heuvelrug.

Op zaterdag start om 12.00 uur de Haarlerbergtrail: twee pittige prestatielopen van 22 en 30 km voor een selecte groep van maximaal 200 duurlopers. 

Op zondag worden vanaf 10.30 uur de 1, 2, 5 en 10 km van de Haarlerbergloop afgewerkt. Start en finish vinden plaats in een gezellige entourage rondom café De Droadnagel in het centrum van Haarle.

Inschrijven kan via www.haarlerbergloop.nl

 

 

 

 

III

Hardloopweekend Haarle, 10 en 11 november a.s.

Haarlerbergtrail, zaterdag 10 november 12.00 uur: 22 en 30 km

 

Haarlerbergloop, zondag 11 november:

5 km 10.30 uur

1 km 10.35 uur

10km 11.30 uur

2 km 11.35 uur

Zie www.haarlerbergloop.nl

 

 

IV

De inschrijving voor de Haarlerbergloop (11 november) en de Haarlerbergtrail (10 november) is inmiddels geopend: www.haarlerbergloop.nl



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: