Gehandicaptenplatform organiseert witte stokkendag

Datum: 09-10-2018

15.17 uur - Op 20 oktober organiseert het Gehandicaptenplatform haar witte stokkendag, Een dag waarop de aandacht wordt gericht op de problemen die mensen met een visuele beperking ondervinden in het dagelijks verkeer. Er komt nogal wat op je pad als je je gezichtsvermogen  verliest: palen, stoepranden, opstaande stoeptegels, overhangende takken, reclameborden, bankjes, bloempotten, fietsen... 

Hoe is het nu om als visueel gehandicapte je weg door deze dagelijkse chaos te vinden. Op 20 oktober krijgt u de kans om dit zelf te ervaren: op deze dag organiseert het Gehandicaptenplatform op het Henry Dunantplein Nijverdal een witte stokkendemonstratie. Aanvang 10.00 uur 's ochtends.
 
Na een korte instructie mag u, geblinddoekt,  zelf de blindenstok ter hand nemen, om onder deskundige begeleiding een klein deel af te leggen van het hindernissenparcours dat de blinde of slechtziende dagelijks moet nemen.
 
Overal worden ze geplaatst, parkeerborden, lantaarnpalen, hoekzuiltjes. Hebben ze overal nut. Of staan veel ervan eigenlijk alleen maar in de weg.
 
Hierin kunt u meedenken. We hebben uw hulp nodig. De meeste lezers zijn uitgerust met een smartphone met camera. En wat we nu van u vragen is, als u in uw omgeving  een merkwaardige obstructie tegenkomt. Maak er een kiekje van en stuur die aan ons op. De grappigste inzending wordt met een prijs beloond.
 
Emailadres ankheemskerk@kpnmail.nl
Tel.0548616420
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Henk schreef op 09-10-2018

Het moet m.i. als wittestokkendag geschreven worden, eventueel als witte-stokkendag

Uw reactie

Naam:
Bericht: