Gestolen elektrische fiets weer terug bij eigenaar

Datum: 18-09-2018

07:50 uur - In de nacht van zaterdag 8 september op zondag 9 september werd een elektrische herenfiets gestolen uit een schuur, gelegen aan de Hondsdraf in Nijverdal. Er werd online aangifte gedaan en door speurwerk door de eigenaar zelf, werd geconstateerd dat zijn fiets, na 4 dagen, te koop werd aangeboden op Marktplaats.

 

De eigenaar van de fiets en de politie hebben samengewerkt door een zogenaamde pseudo-koop op te zetten.

Op een afgesproken tijdstip en plaats in Nijverdal, trof de politie een persoon, oftewel de adverteerder van Marktplaats, welke verklaarde dat hij een elektrische herenfiets te koop had. Deze persoon kon, op dat moment, de elektrische herenfiets niet laten zien. De fiets zou in een fietskelder (berging) staan. Hier had de persoon niet direct toegang toe en verklaarde hiervoor eerst een sleutel op te moeten halen om de centrale toegangsdeur van de fietskelder te kunnen openen.

De collega’s hadden in eerste instantie het vermoeden dat het plan niet zou slagen, waarop besloten werd om de persoon, die inmiddels was vertrokken om de sleutel op te halen, maar staande te houden voor de wet identificatie.
De collega, die de pseudo-koop zou doen, is nog een keer teruggegaan om te gaan kijken of er misschien een andere mogelijkheid zou zijn om toch in de fietskelder te kunnen komen. Weer aangekomen bij de centrale toegangsdeur van de fietskelder, bleek deze open te staan. Een geluk bij een ongeluk! Andere bewoners hadden de toegangsdeur zojuist gebruikt, waardoor de collega kon doorlopen naar de fietskelder.

Alle kelderdeuren waren afgesloten, op één na, waar EEN fiets gestald stond. Na een snelle controle van het framenummer, bleek het om DE gestolen fiets te gaan.
Deze constatering werd snel doorgegeven, waarop de collega’s de desbetreffende persoon aan konden houden op verdenking van heling. Nog mooier, de aangehouden persoon bleek zelfs de fietssleutel van DE gestolen fiets bij zich te hebben. De heler werd meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne. De gestolen elektrische herenfiets ging zo snel mogelijk weer terug naar de eigenaar, die ontzettend blij was. Mede dankzij zijn eigen speurwerk en alertheid!

Aangifte doen heeft dus zeker zin! Doe altijd aangifte van diefstal van een fiets. Het loont om zelf Marktplaats en dergelijke verkoopsites in de gaten te houden. Zelf herkent u uw fiets het beste (merk, type en kleur). Helaas hebben wij niet de capaciteit om dag en nacht dit soort verkoopsite af te speuren. 
Nog een tip: maak foto’s van uw fiets en noteer het framenummer! Doet u aangifte aan het bureau dan kunt u deze foto’s direct overhandigen. Doet u online aangifte dan kunt u de foto’s altijd nog nabrengen en of later opsturen. Vragen, kom even langs of stuur een PB bericht



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: