Afscheidstraining Dick Tuitert bij de Lochsprinters

Datum: 06-07-2018

16.19 uur - Nietsvermoedend stapte Dick Tuitert deze donderdagavond, 5 juli, in zijn auto richting De Lochsprinters om daar zijn allerlaatste training te gaan geven.  Onwetend van het feit dat er in het geheim al allerlei voorbereidingen waren getroffen om van deze laatste training een wel heel speciale te maken. 

De eerste trainingsgroep, de jongste rijders, waren speciaal iets eerder gestopt  en de tweede trainingsgroep was speciaal iets eerder gekomen zodat ze samen een erehaag konden vormen langs de baan. Daarnaast waren er voor deze gelegenheid ook vele oud-rijders gekomen om nog één keer mee te trainen en Dick de hand te kunnen schudden. 
Alle leden waren  via de mail op de hoogte gebracht en hadden het verzoek gekregen om voor Dick iets mee te brengen waar hij van houdt; een speciaal biertje.
 
De baan was mooi versierd met slingers, ballonnen en een hele verzameling oude clubshirts. Op het moment dat Dick arriveerde klonk er een fluitconcert en applaus en leek Dick zichtbaar aangedaan. Door de erehaag, handen schuddend, high five’s in ontvangst nemend en hier en daar een box uitdelend, baande hij zich een weg langs alle (ex) rijders en andere aanwezigen ( bestuur, ouders, familie).
DE TRAINING KON BEGINNEN!!
 
Nog nooit eerder werd er voor een training gebruik gemaakt van het parc fermé om rijders op te stellen en alles goed te laten verlopen, maar de opkomst was buitengewoon goed! Dick heeft met veel plezier alle aanwezige (ex)rijders mogen wegstarten aan het starthek en de laatste tips en tops gegeven, onder toeziend oog van een hele schare mensen naast de baan. Het werd vooral een heel gezellige en sportieve training. 
 
Dick werd natuurlijk ook nog even toegesproken, terwijl alle rijders zich om hem heen verzamelden en zijn vrouw Mieke aan zijn zijde verscheen. 
Namens de club en het bestuur sprak Harry Reimink zijn dank uit voor de “kleine 30 jaren” ( of waren het er toch ruim 29???) waarin Dick zich voor de club heeft ingezet. Jaren waarin hij diverse rijders heeft zien groeien ( letterlijk én figuurlijk), waarin hij de baan heeft zien veranderen en daarop zeker ook zijn stempel heeft weten te drukken. Jaren waarin hij zeer betrokken en gedreven was bij het wel en wee van de club en de rijders. Jaren waarin de rijders hem zagen als een graag geziene trainer die altijd een positieve sfeer wist neer te zetten en de rijders positief wist te stimuleren. Jaren waarin hij zich met hart voor de club heeft ingezet en waarin dan ook hechte vriendschappen zijn gegroeid. 
Natuurlijk ontbraken de bloemen en een aandenken niet en als klap op de vuurpijl werd Dick benoemd als ( 3e!!!)  ERELID van De Lochsprinters. 
 
Na deze warme toespraak mochten alle rijders en hun ouders ( en ook de oud-rijders hadden hun ouders meegetroond…) Dick hun presentje aanbieden in de vorm van een speciaal biertje. 
Er werd nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en uiteindelijk was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen! 
Met de auto zwaar op de achteras vanwege de hele verzameling biertjes die Dick had ontvangen vertrok hij samen met zijn Mieke weer huiswaarts.
 
We wensen Dick alle goeds voor de toekomst en ondanks dat hij als trainer afscheid heeft genomen, hopen we Dick nog vaak langs de baan te mogen zien ( waar de rijders hem zeker zullen vinden voor raad en/of advies…).
 
Nogmaals heel veel dank voor de sportieve, gedreven, gemotiveerde, hartelijke, begane en geweldige inzet van al die jaren en tot ziens!!!! 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: