Verslag Lochsprinters in Winschoten

Datum: 02-07-2018

11.31 uur - Een kort verslagje van de wedstrijd van vandaag. Er vertrokken 13 Lochsprinters richting Winschoten om mee te strijden voor de wisselbokaal DKON en de individuele klassen.

 
DKON staat voor Districts kampioenschap Oost en Noord. De verenigingen van elk district strijden samen voor de titel “Districtskampioen”. Alle rijders dragen bij in de puntentelling. Er worden twee wedstrijden verreden. Eén in District Noord ( Winschoten) en over 2 weken de tweede en beslissende wedstrijd in District Oost in Klazienaveen.
 
De jongens en meisjes werden bij elkaar ingedeeld en er werden 4 manches gereden i.p.v. 3 manches. Daarnaast werd er gereden met een afvalsysteem a.d.h.v. finalerondes op alfabetische volgorde ( vandaag alleen een B-finale gezien het aantal deelnemers. De beste rijders uit de manches plaatsen zich rechtstreeks voor de A-finale, de winnaar van de B-finale plaatst zich vervolgens ook nog voor de volgende ronde.
Met in totaal 120 voorinschrijvingen zou de wedstrijddag vlotjes kunnen verlopen. De training startte om 10.00 uur en de wedstrijd kon om 11.30 uur van start gaan.
 
De allerkleinste rijders mochten zoals gewoonlijk het eerst van start. Mette Alberink mocht bij de Lochsprinters het eerst van start bij de j/m 4-5. Ze reed in haar manches op een constante 2e plek.
De race erna was het de beurt aan Julie KleenScholten en Amy vd Riet. Tussen de heren van 6 jaar streden deze 7-jarige dames mee met een 5e plaats voor Julie in haar manches en een 6e plek voor Amy.
Lasse Alberink begon sterk bij de j7/m8 met een eerste plek in zijn eerste manche. Daarna reed hij nog steeds sterk op een derde plek en plaatste zich daarmee rechtstreeks in de A-finale.
Kenzi Sasbrink vocht zich tussen de j8/m9 al haar races naar een eerste plek.
Haar broer Branco had wat meer moeite bij de j9/m10 en klapte in zijn eerste manche hard van de trapper. Gelukkig wist hij op de fiets te blijven , maar eindigde hij zijn manches op een 6e plek. Branco mocht dan ook eerst in de B-finale strijden voor een plaatsje in een volgende ronde, maar moest met een 5e plek in de B-finale zijn wedstrijd stoppen. Sem Borkent reed in diezelfde klasse wat beter in de voorhoede ( manches 4-3-2-3) en ging gelijk door naar de A-finale
 
Dean KleenScholten en Xander van Garling waren bij de j10/m11 erg aan elkaar gewaagd. Dean reed in zijn manches 1-2-1-1 en Xander 2-3-3-3. De heren plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de A- finale.
Tim Scharphof vertegenwoordigde de Lochsprinters bij de j11/m12. Hij zette goede resultaten neer in de voorhoede en ook hij mocht plaats nemen aan het starthek van de A-finale
 
De heren Niek Borkent en Thico Sasbrink kwamen uit bij de j13/m14. Ook zij reden sterk met voornamelijk 2-tjes en 3-tjes.
Renzo Sasbrink sloot het deelnemersveld voor de Lochsprinters af. Na een lelijke valpartij tijdens de training was hij gelukkig weer voldoende opgelapt om al zijn manches winnend af te sluiten.
12 Lochsprinters in de A-finale, een mooi resultaat.
 
De uitslagen:
In de A-finale;
Mette Alberink 2
Julie KleenScholten 5
Amy vd Riet 6
Lasse Alberink 6
Kenzi Sasbrink 1
Sem Borkent 7
Dean KleenScholten 2
Xander v garling 4
Tim Scharphof 2
Niek Borkent 6
Thico Sasbrink 5
Renzo Sasbrink 1
 
In de B-finale;
Branco Sasbrink 5
 
Op zaterdag 14 juli wordt de tweede wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Klazienaveen. Opgeven kan nog!!!
Na deze wedstrijd worden de individuele prijzen uitgereikt en de uitslag van de districten bekend gemaakt.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: