Primeur op Zunnewende festival

Datum: 14-06-2018

14.18 uur - Shantykoor 'Die Regghe Sangers' zorgt vrijdagavond 22 juni voor een heuse primeur op het kasteelterrein bij landgoed Schuilenburg in Hellendoorn. Het koor zal tijdens de opening van het Zunnewende festival een splinternieuw lied over rivier de Regge zingen. Schrijver/dichter Herman Kampman schreef het nieuwe Reggelied dat geheel in de streektaal wordt gezongen.

 
 
Naast een oprechte ode aan de nu zo prachtige rivier, is het Reggelied ook een terugblik op het ontstaan geworden. Zo wijst een zinsnede op het smerige verleden van de Regge: 'Want toen wörden oonze Regge zien eigen tegenpool; van 'n schoon en spöls riviertje noar een smerig, recht riool.
 
Onder leiding van dirigent Leo Kleinjan hebben zo'n 40 zangers en muzikanten van het Shantykoor in de afgelopen periode hard gewerkt om de tekst en de muziek onder de knie te krijgen. Vol enthousiasme overigens want over de tekst en de melodie was het koor blij verrast. Op aangeven van burgemeester Raven, zal het Reggelied vrijdag rond 20.00 uur ten gehore worden gebracht, heel toepasselijk aan de oever van 'oonze mooie Regge'.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: