Kindermiddag Zunnewendefestival 2018

Datum: 08-06-2018

14:05 uur - Vrijdag 22 juni 2018 is alweer de 12e editie van het Zunnewende festival op Landgoed Schuilenburg te Hellendoorn. De zunnewende, het vieren van de langste dag, in streektaal, met muziek, theater en vertellingen in de magische, sprookjesachtige omgeving langs de Regge, wordt door steeds meer mensen meebeleefd.

 

Het festival start al om 16.00 uur, dan is het Landgoed helemaol veur de wichter! Fantastische voorstellingen, kettelkok’n, smoothiefietsen, meer eten en drinken, spelen en vertellingen: één en al kleur en geur!

Verhalen en vertellingen:
Jan Dobberman, uit het verhaal van Hieronymus Haakmat, vist van alles uit de Regge. Hij vist personages op uit het verleden. Wie hebben er toch gewoond, daar op dat landgoed langs de Regge? Wat deden ze daar en waar leefden ze van? Beleef het mee en maak kennis met een spinster, een pottenbakker, de herbergier en al die andere personages die hier ooit geleefd hebben.

Archeologie:
Ben je nu nieuwsgierig geworden naar het verleden? Ga dan kijken bij de graafwerkzaamheden rond de archeologieplek. Je kunt er zelf op zoek naar allerlei botten in het zand. Van welk dier is dat bot? Wanneer leefde dat dier? Een echte archeoloog vertelt er van alles over.

Smulweide en streekmarkt:
Ha, je bent vast hongerig geworden van al het meedoen, kijken, graven, luisteren en spelen. Dus: op naar de smulweide! We gaan kettelkok’n, pannenkoeken bakken, smoothie fietsen, ijs eten… Er is meer dan je op kunt. En kijk ook even op de streekmarkt er zijn vast leuke dingen voor je bij!

Avond:
Als vanzelf gaat de middag over naar de avond. Die begint om 20.00 uur met de première van “het Reggelied”, geschreven door Herman Kampman en uitgevoerd door Die Regghesangers. Verder zijn er 4 optredens op het hoofdpodium, 4 kampvuurspeelplekken met Limburgs, Fries, Twents en Twents-Sallandse optredens, het Theater Helderse Linde, speciaal ingericht voor de Eschländerkapel. De boten “de Schuilenburg” en “de Wilgenweard” liggen klaar om passagiers naar het verleden te brengen. De Smulweide en Streekmarkt blijven ook ’s avonds geopend.

Zunnewende:
Magisch en sprookjesachtig is het als het laatste zonnelicht verdwijnt en in het donker vieren we de langste dag, die het begin van de zomer inluidt.

Zunnewendefestival:
Vrijdag 22 juni 2018 van 16.00 tot 0.30 uur.
Landgoed Schuilenburg, Schuilenburgerweg 54, 7447 RP Hellendoorn
Entree: € 10,= aan de kassa, voorverkoop: € 7,50 kinderen tot 16 jaar: gratis

www.zunnewendefestival.nlReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: