Concert Fries Fluitorkest in Hellendoorn op 8 juni

Datum: 16-05-2018

14.50 uur - Op uitnodiging van de St. Noabers van ’n Oalen Griezen verzorgt het Fries Fluitorkest op vrijdag 8 juni een bijzonder concert in ’n Oalen Griezen, Dorpsstraat 39 te Hellendoorn. Aanvang: 20.00 uur.  

 
Het Fries Fluitorkest, onder leiding van Gonny Roelofsen uit Kimswerd, bestaat uit fluitistes die afgestudeerd zijn aan diverse conservatoria in Nederland, en enkele andere musici, zeer goede amateurs of studenten aan een conservatorium. 
 
Het volledige orkest bestaat uit ongeveer vijftien personen met piccolo, dwarsfluit, altfluit en basfluit. De totaalklank die door de verschillende instrumenten bereikt wordt, is warm en vol. De begeleiding van het orkest wordt op de piano verzorgd door Trudy Baard.
 
Het Fries Fluitorkest treedt in verschillende samenstellingen op: met het hele orkest, met twee fluiten met piano, met een fluitkwartet, met solisten met begeleiding van fluitorkest, enz.
 
Voor het concert op 8 juni staat muziek van o.a. Fauré, Vivaldi en Händel op het programma. Het gaat om bewerkingen die speciaal gemaakt zijn voor een fluitorkest in deze bezetting. Ook bekende werken voor fluit worden uitgevoerd, zoals Concertino van Cecile Chaminade, Duettino Hongrois van Franz Doppler en het bijzondere ‘Wake Up!’ op piccolo van Tilmann Dehnhard.
 
Kortom: een verrassend en afwisselend concert. De toegangsprijs? Een vrije gift.
 
 
Het Fries Fluitorkest tijdens een optreden in de hervormde kerk op Vlieland
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: