Palmpasen markt/festival Hellendoorn op 24 maart

Datum: 11-03-2018

9.57 uur - De Folkloristische dansgroep Hellendoorn organiseert i.s.m. 8 andere culturele verenigingen en/of stichtingen wederom dit jaar een Palmpasenmarkt/festival en wel op zaterdag 24 maart van 12.00 tot 17.00 uur in de Dorpsstraat te Hellendoorn. Nieuw dit jaar is dat er naast 3 zanggroepen nu ook een mini dansfestival plaats zal vinden. 

 
 
Dans en Zanggroepen 
Tijdens dit festival zullen naast de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn ook de Dwingeler Daansers uit Dwingelo Drenthe optreden. Naast deze dansgroepen treden ook  3 zangroepen op  nl zangkoor Popkorn, Vocal Time en Aveleijn.
 
Guinness Book off records
De Hoogste Palmpasenstok zal worden gemaakt geheel volgens de oude tradities. Deze zal door de organisatie aangemeld  worden voor het Guinness Book off Records. Om 16.00 uur zullen wethouder Anja van den Dolder en notaris Erik oude Engberink als neutrale personen officieel de hoogte opmeten en verklaren wat de recordhoogte is, waarna de officiële papieren naar Ierland kunnen worden opgestuurd.  
 
Maak je eigen Palmpasenstok 
De ingrediënten hiervoor zijn op een speciale kraam van de Dansgroep aanwezig. Samen met je  ouders en wat hulp van boerinnen kun je dan zelf de mooiste Palmpasen stok maken van Hellendoorn. In het IJs- en Bakkerij museum mag je zelf je eigen Palmpasen haantje bakken.
 
De andere activiteiten rondom het festival zullen ook allemaal in het teken staan van Pasen dan wel Palmpasen. laat je als paashaas schminken. De paashaas deelt lekkere eitjes uit. Paas en Palmpaas spelen zoals Eieren tikken, gooien en schilderen kunnen worden gebezigd.
Of maak een tocht met het treintje “Bello” door Hellendoorn. Ook zijn er diverse oude ambachten te bewonderen op de markt of koop hier alvast je paasstukje. 
Zo is er voor iedereen wat te doen op de markt. Of maak gebruik van de terrasjes voor een hapje en een drankje, want ook de inwendige mens wordt op deze markt zeker niet vergeten.
 
Ophokplicht
Als de ophokplicht geen roet in het eten gooit zal er veel kleinvee te bewonderen zijn en zullen de ganzen in parade over de markt lopen  o.l.v. een echte Ganzenhoedster.
 
Wijkverenigingen kom en tuig je Palmpasenstok (jes) op  
De organisatie zou het fantastisch vinden als de wijkverenigingen hun GROTE Palmpasen stok samen met de kinderen uit de wijk zouden optuigen op de markt. Een gratis kraam, gratis drankjes (ranja) voor de kinderen en de mogelijkheid om wat te verkopen op de markt zijn de wederdiensten. 
Heb je vragen of meld je aan bij: Jannie Hallink  tel 06 49423632
 
Knus en gezellig
Naast de eigen bevolking, inwoners van de omliggende plaatsen en de vakantiegangers willen we met name de kinderen kennis laten maken met onze folklore door zang, dans, kleding en specifieke gebruiken.
Door ook de paasgebruiken uit te leggen en te tonen hopen we dat ook de dans- en zanggroepen hun aandacht krijgen en dat beide evenementen elkaar versterken.
Daarnaast hopen wij dat hiermede ook de Palmpasenoptocht die de volgende dag plaatsvindt hiervan de vruchten plukt door meer deelname.
 
G.Mollink: We willen hiermee een knusse en gezellige markt creëren, waarbij de sfeer van de markt zowel Palmpasen als Pasen moet uitademen. Laten zien dat Hellendoorn een Cultureel dorp met gebruiken is.
 
9 verenigingen/stichtingen in organisatie
Dit evenement wordt mede georganiseerd door de volgende verenigingen en stichtingen : 
PC kerk, Stichting oald Heldren, Stichting IJs – en Bakkerijmuseum, vereniging van Oale Ambachten van vrogger en Noe, museum boerderij Erve Hofman,  Ondernemend Hellendoorn, Helders harmonie stichting “Bello” en de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: