Ondernemers en gemeente concreet aan de slag in het Nijverdalse centrum

Datum: 10-02-2018

10.11 uur - Vrijdagavond 9 februari kwamen ruim 50 centrumondernemers uit Nijverdal bij elkaar voor de startbijeenkomst Centrumontwikkeling Nijverdal. Het Masterplan voor het centrum is opgesteld, gemeente en winkeliervereniging ‘Op naar Nijverdal’ hebben in een convenant een samenhangend pakket maatregelen afgesproken. En nu gaan de verschillende partijen met elkaar concreet aan de slag.

 
 
Wethouder Jelle Beintema en Jan Scheppink, voorzitter van ‘Op naar Nijverdal’, praatten de ondernemers bij over de stand van zaken en de plannen. De inrichting van de Grotestraat wordt in een co-creatieproces met ondernemers en inwoners ter hand genomen, maar daar blijft het niet bij. Drie werkgroepen zijn van start gegaan, waarin ondernemers zich buigen over Vastgoed en Openbare Ruimte, Marketing en Professionalisering van Ondernemerschap.
 
Focus op identiteit
Concrete plannen zijn er bijvoorbeeld om binnen een jaar vier a vijf leegstaande panden in te vullen en om een marketingstrategie uit te werken, gebaseerd op het DNA, het onderscheidend vermogen, van Nijverdal. Retail- en indentiteitexpertTom Kikkert hield in dit verband een inspirerend betoog over consumentengedrag en het profileren van ondernemingen op identiteit.
 
Provinciale ondersteuning
Gedeputeerde Monique van Haaf was vrijdagavond aanwezig in Nijverdal en toonde zich enthousiast over het nieuwe elan in het Nijverdalse centrum. De provincie is onder de indruk van hoe, door een intensieve samenwerking tussen ondernemers en gemeente, het centrum van Nijverdal nieuwe impulsen krijgt. Mevrouw van Haaf maakte het enthousiasme van de provincie ook concreet door een subsidie van € 100.000,- vanuit Stadsbeweging.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 10-02-2018

Hebben de partijen hier geen ideeën over. Of durven ze niet i.v.m verkiezingstijd.

Mitis schreef op 10-02-2018

We gooien er weer wat marketing kreten tegen aan en het probleem lijkt opgelost, niet dus, zelfs een gouden trottoir helpt niet meer. Met het betaald parkeren, heeft de door hebzucht gedreven middenstand zijn eigen euthanasie ingeleid.

William S. Burroughs schreef op 11-02-2018

Je kan van een dubbeltje geen kwartje maken maar je kan het dubbeltje wel onderhouden door het goed te blijven poetsen. Na de ontkenningsfase komt altijd de acceptatiefase. Het wordt geen stad vanwege dorp zijn. En daar is niks mis mee. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-02-2018

Elke stad/dorp heeft dit zelfde probleem. Trekken aan een bijna dood paard; wel goed dat men voor een aangepaste koers gaat. Maatschappij is te individualistisch geworden, eigen IK eerst. Nu hopen dat men weer terugkeert naar ‘wij samen’. Zorg dat het ‘dorpsplein’ weer terugkomt, centrum zo inrichten dat je weer makkelijk praatje kunt maken. B.v. Groepjes (overdekte, prieëlen, met veel groen) straatbankjes, muurtjes, fontein waar je kunt gaan zitten en even kunt babbelen met degene naast je. Speeltuintje voor kinderen, met bankjes waar ouders kunnen kletsen. Overdekte, in b.v. lege winkelpanden hangplekken voor ouderen of voor jonge ouders waar ze baby kunnen verschonen, toiletten, baby flesje kunnen geven. Muziek uit luidsprekers op straat.

Mitis schreef op 12-02-2018

Idd Tut, overal zie je dit, maar niet vaak zo extreem als in N'dal, kijk in Enschede kijk in Rijssen, daar is de teloorgang van het centrum lang niet zo extreem. Almelo en Hengelo redden het - in verhouding - ook niet.

Uw reactie

Naam:
Bericht: