Meer geld beschikbaar voor kinderen

Datum: 09-01-2018

11.03 uur - Willen uw kinderen ook wel eens naar de bioscoop of theater, maar is daar eigenlijk geen geld voor? Piekert u over hoe u de nieuwe sportschoenen van uw zoon of dochter moet betalen of hoe u aan geld komt voor het schoolreisje? Dan kan het Kindpakket van de gemeente Hellendoorn voor u een uitkomst zijn.

Kinderen uit gezinnen met een netto-inkomen tot 20 procent boven bijstandsniveau, kunnen in principe per jaar per kind voor een bedrag van maximaal € 957 (afhankelijk van de leeftijd) vergoed krijgen voor spullen en activiteiten.
 
Het Kindpakket is een bundeling van bestaande regelingen, maar het beschikbare bedrag is nu hoger. In totaal is er zo’n €214.000 beschikbaar om kinderen in onze gemeente de gelegenheid te geven lid van een vereniging te worden, muziekles of andere cursussen te volgen, schoolspullen aan te schaffen en andere dingen te doen die gewoon horen bij jong zijn in dit land en in deze tijd.
 
Hoe werkt het?
De vergoeding gaat zo veel mogelijk in natura. Dat wil zeggen dat u in de meeste gevallen geen geld krijgt, maar dat het lidmaatschap, de contributie etc. voor u betaald worden. Omdat het belangrijk is dat het geld ook echt terecht komt bij de gezinnen voor wie het bedoeld is, werken we met een aanvraagformulier en een inkomenstoets. Aanvragen dient u in bij de gemeente, daarvoor geselecteerde vrijwilligers van het Hulpfonds regelen de uitvoering. Uitzondering daarop zijn het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds, die worden georganiseerd door Sportservice Overijssel. Ouders en (sport)verenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Alleen intermediairs kunnen een aanvraag indienen. Intermediairs zijn mensen die professioneel betrokken zijn bij de opvoeding of begeleiding van het kind, zoals bijvoorbeeld docenten,(schuld)hulpverleners of sportbuurtwerkers. Ook het Hulpfonds kan een aanvraag voor u regelen.
 
Meer weten?
Er komt in februari een brochure over de Minimaregelingen 2018, waarin ook informatie zal staan over het Kindpakket. Die brochure komt op de website www.hellendoorn.nl te staan en is dan ook te krijgen in het gemeentehuis in Nijverdal. Ook kunt u bellen of mailen met het loket Welzijn, inkomen en zorg van de gemeente, tel: 0548-630215, e-mail: wiz@hellendoorn.nl. Langskomen kan ’s ochtends, ’s middags alleen nadat u een afspraak heeft gemaakt (dat kan via de website of telefonisch).
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: