Vragen aan de wethouder over het doelgroepen vervoer WMO per 1 januari 2018

Datum: 03-01-2018

13.04 uur - Op 29 december 2017 hebben de fracties van CU Hellendoorn en van D66 Hellendoorn de volgende brief verstuurd aan wethouder Coes in verband met door hen opgevangen signalen over dit doelgroepen vervoer door de Taxicentrale Witteveen.

 

CU Hellendoorn
D66 Hellendoorn
 
Hellendoorn, 29 december 2017
 
Geachte Wethouder Coes, beste Johan,
 
De fracties van D66 en de ChristenUnie  heb een vraag aan u over het per 
1 januari veranderende vervoer voor doelgroepen door Taxi Centrale Witteveen.

Bij ons zijn al verschillende berichten binnengekomen over dit veranderende vervoer via deze Taxi Centrale Witteveen.
Deze berichten hebben betrekking op het gevoelde gebrek aan informatie bij ouders en zorginstellingen over wat er nu precies per 1 januari gaat veranderen en wat men precies kan verwachten.
Een oudere dame met beginnende dementie begrijpt bijvoorbeeld helemaal niet goed wat er nu aan de hand is en wat er gaat gebeuren per 1 januari .
Ook bereiken ons berichten dat Witteveen moeite heeft om voldoende professionele chauffeurs voor dit werk te rekruteren en dat daarom, tot nader order, toch de vrijwillige chauffeurs die dit werk tot nu toe uitvoerden, dit zullen blijven doen.
Hoewel ook een deel van de vrijwillige chauffeurs al wel schijnt te zijn afgehaakt.
Kunt u ons hierover iets meer vertellen en herkent u iets van deze signalen ?
Lijkt het erop of de brief die de betrokkenen hebben ontvangen op 1 december voldoende informatief en geruststellend is geweest, of zou nadere informatie richting alle betrokkenen, met extra uitleg en toelichting ( geruststelling )  wellicht nuttig kunnen zijn ?
In verband met de bovengenoemde gesignaleerde ongerustheid en onzekerheid verzoeken wij  u om deze brief zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
 
Hartelijke groet 
 
Ruben Minkjan,
Henk Maneschijn,
Henk Daggert,
Bert Mostert
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

cor schreef op 09-01-2018

Hoe dom kun je als gemeente zijn om dit te willen. Laat de lokale bedrijven maar lekker stikken!

Uw reactie

Naam:
Bericht: