NKC'51 neemt na rust afstand van TOP

Datum: 17-12-2017

20;18 uur - In de laatste competitieronde van 2017 speelde NKC’51 de streekderby tegen het nog puntloze TOP (V). Deze wedstrijd moest NKC’51 winnen om niet in de problemen te komen.

De ploeg van Harm Jan Smit begon goed en nam al snel een 4-0 voorsprong. Bij de stand van 8-4 liet het de tegenstanders door concentratieverlies en onnodige fouten terug komen tot 8-8. Er werd uiteindelijk gerust met een 13-12 voorsprong. In de rust liet de ontevreden coach Harm Jan Smit duidelijk zijn ongenoegen blijken over het spel van de thuisploeg. Duidelijk is dat de ploeg veel te veel kansen nodig heeft om tot scoren te komen. Tegen een betere ploeg wordt dit afgestraft, maar tegen een ploeg als TOP (V) kon men zich dit nog wel veroorloven. De tegenstander had veel minder kansen nodig om te scoren en bleef daardoor nog lang in de race voor een goed resultaat.

NKC’51 sloeg na rust meteen een gaatje en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Na tussenstanden van 18-14 en 22-16 won de thuisploeg uiteindelijk nog ruim met 25-19.

Nu de competitie bijna halverwege is, is er al een duidelijke aftekening gekomen op de rangrijst, vooral na enkele verrassende uitslagen van afgelopen zaterdag.

Op kop gaat nog steeds kampioenskandidaat nummer 1 ODIK uit Barneveld. Het verschil op de ranglijst tussen nummer 2 en 6 bedraagt slechts 2 punten. De conclusie is dan ook dat het nog een spannende tweede seizoenshelft zal worden.