MS Collecteweek 20 t/m 25 november

Datum: 14-11-2017

13:25 uur - Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.

 

 

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, (aangezichts)pijn, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen. 

 

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. 

 

Help MS-patiënten

Geef aan de collectant van het Nationaal MS Fonds. Iedere donatie –groot of klein– is welkom! De collectant van het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo. 

 

Collectant gemist?

Ga naar www.mscollecte.nl en doneer online. Het is ook mogelijk om een donatie over te maken op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057) of sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig €2.

 

Samen staan we sterker tegen MS!

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-11-2017

Even gegoogled; “Ook dit jaar schreeuwen de grote goede doelen die in het bezit zijn van het CBF-keurmerk om geld. Door middel van tv-reclames, radiospots, volledig gesponsorde programma’s, etc. proberen ze het geld van de hardwerkende Nederlander te bemachtigen. Gaat dit geld allemaal werkelijk naar het goede doel? Nou, een groot deel eindigt in ieder geval bij de directeur.” Directeur MS Fonds heeft vorig jaar € 91.301,00 gekregen. Ik wordt hier echt onpasselijk van, en geef liever aan Voedselbank (bestuurders/vrijwilligers krijgen geen geld) of aan Handicamp, ik neem aan dat al het geld voor de vakantie’s van gehandicapten wordt gebruikt?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 14-11-2017

Geld voor onderzoek wordt bij elkaar gecollecteerd door hardwerkende mensen. Wanneer er medicijn wordt ontdekt, verdient de pharmaceutische industrie hier miljarden aan. Lijkt me logisch dat deze grootverdieners de onderzoeken dan ook wel kunnen financiëren.

Jos schreef op 14-11-2017

Mensen die gebruik maken van de voedselbank eten ongezondere dat de gemiddelde Nederlander. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze eten te weinig groenten, fruit, vis, vezels en te veel verzadigd vet. De voedsel pakketten bestaan grotendeels uit calorierijke producten en onvoldoende uit groente en fruit. Door ongezond(er) eten stijgen jaarlijks de lasten voor de zorg wat bij een ieder op het bord komt door een hogere zorgpremie.

Mitis schreef op 14-11-2017

Tut, wees eens een keer positief, en niet altijd zo zuur, dat brengt jou en de wereld niets. Wat heb jij zelf meer bijgedragen dan wijzen naar anderen?

Gait schreef op 14-11-2017

Aan Jos, hoe gezond is fruit nog, zie de laatste gif percentages in de aardbei, tomaten en Spaans fruit.

k.e schreef op 15-11-2017

Helaas ben ik het met Tut eens, enkele weken geleden , zijn er mill verdwenen onder de de armen ergens ver weg dat door het Rode Kruis was aan geboden om de bevolking te helpen aan eten en div, het geld verdween dus onder de armen van bestuurders.

k.e schreef op 15-11-2017

Ja JOS; dat klopt, maar als je er van afhankelijk bent heb je helaas geen keus.

Abc schreef op 15-11-2017

Afhankelijk zijn van voedselbank wil nog niet zeggen dat je helemaal geen stukje fruit of verse groente kunt kopen

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-11-2017

@Jos/Richard; Mensen die ongezond leven gaan eerder dood; dat is juist voordelig. Stel iemand leeft heel gezond, wordt 100 jaar, wat kost deze wel wanneer deze tientallen jaren AOW/pensioen krijgt, ook nog vele jaren in verpleeghuis woont (ong. € 5000,- per maand) en ongetwijfeld na zijn 60e ouderdomskwalen krijgt waardoor hij een dure klant wordt voor verzekering. @Mitis; je wilt wat minder zuurs van mij horen: van elke euro MSFonds binnenhaalt, gaat maar liefst 66 eurocent naar de werkelijke doelstelling, en ze gebruiken maar 34 eurocent voor onkosten. @Gait; inderdaad, zoveel groente is ook niet nodig, hoognodige portie om de vitamine’s, mineralen etc. binnen te krijgen, eet je teveel, dan krijg je de ‘gif’-stoffen ook onnodig binnen. Niet te veel fruit, dat zijn suikerbommen.

Jos schreef op 16-11-2017

Tut waarom ze negatief? Bekijk alles eens iets positiever. Geen KWF fonds / MS fonds etc is minder onderzoek en minder kans op een "normaler" leven voor degenen die het nodig (gaan) hebben.

Uw reactie

Naam:
Bericht: