De Regge in een ander licht

Datum: 12-10-2017

18.40 uur - Cultuurburgemeester Johan Kampman prees afgelopen dinsdagavond de initiatiefnemers van een nieuw evenement rond de rivier de Regge. Hij opende daarmee de eerste in een serie van vier avonden met het thema  'de Regge in een ander licht'.

Een vaartocht in de avonduren door de prachtige gebieden nabij Marle. De aangepaste verlichting aan de fluisterboot zorgde voor zeer speciale effecten in het omgevende landschap. De fraaie oevers met een haarscherpe weerspiegeling in het water, wat verderop de struiken en weidehekken van aangrenzende percelen en majestueus op de achtergrond de grote, oude bomen in hun kleurrijke herfsttooi.

Maar niet alleen het landschap – en haar dierenrijk – gleden in alle rust aan het oog van de deelnemers voorbij. Ook de diverse kunstwerken die staan opgesteld langs de oevers dragen bij aan een mooie tocht. Sommige van de werken gingen zo op in hun omgeving dat ze door slechts een enkeling werden opgemerkt.

Gedichten van o.a. Willem van Noesel completeerden de bijzondere boottocht. 'Ik wordt hier heerlijk rustig van' reageerde Johan Kampman desgevraagd tijdens de tocht. 'De Regge in een ander licht' wordt nog gehouden tot en met zaterdagavond. Inlichtingen bij De Schuilenburg tel. 0548 681 782.


Foto: Inge Exoo

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: