Feestelijke start met BoekStart

Datum: 08-09-2017

15.23 uur - Zaterdag 16 september is het feest voor de allerkleinsten in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Samen met Dikkie Dik wordt gevierd dat Kinderopvang Columbus Junior in samenwerking met de ZINiN Bibliotheek met het project BoekStart gaan beginnen.

 
Zo komen nog meer kinderen in aanraking met boeken. Om 10.30 uur geven Marijke Koekkoek (regiomanager Colombus Junior) en Ria van der Wielen (manager ZINiN Bibliotheek) gezamenlijk de aftrap voor de samenwerking.  Alle kinderen van 0-4 jaar zijn van harte welkom. Natuurlijk met hun ouders, opa’s en oma’s of de oppas. De toegang is gratis.
 
Dikkie Dik

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Dikkie Dik? Hij komt naar Nijverdal en wie durft mag met hem meerijden over het plein in de stint. Er is een gezellige voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ en een Dikkie Dik speurtocht in de bibliotheek. Je kan knutselen met Dikkie Dik en natuurlijk is er ook wat lekkers te drinken voor iedereen.
 
De voorstelling: een feest voor groot en klein!

In een intieme, speelse sfeer, speelt en vertelt Joes Boonen een dag uit het leven van Dikkie Dik. Niet zomaar een dag, maar zijn verjaardag! Het decor is een supergroot prentenboek met originele tekeningen van Jet Boeke.  De kinderen kunnen meezingen met de liedjes over Dikkie Dik. Ze mogen natuurlijk ook uit volle borst roepen en vertellen wat ze zien en wat er gebeurt.
 
Samen plezier met BoekStart

Het is een feestelijke start van de samenwerking tussen ZINiN Bibliotheek en kinderopvang met het BoekStart project. Er zijn inmiddels vijf pedagogisch medewerkers van de kinderopvang door de bibliotheek opgeleid tot voorleescoördinator. Per locatie wordt jaarlijks een  leesplan met leesactiviteiten gemaakt en er worden vaste momenten per dag ingepland waarbij met alle kinderen tussen 0 en 4 jaar boeken worden gekeken,  gelezen en voorgelezen. Want taal en taalontwikkeling is belangrijk voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Hierbij wordt de basis gelegd voor de toekomst van het kind. Door gebruik te maken van landelijke subsidie is er in alle locaties, in samenwerking met de bibliotheek, een leeshoek ingericht en zijn er nieuwe boeken aangeschaft.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: