Tweede lezing op 10 september over Erve Slotman

Datum: 06-09-2017

14.14 uur - In het kader van de jaarlijkse expositie in De Smidse van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal worden er op zondagen lezingen/verhalen verteld over verschillende onderwerpen. Op zondag 10 september om 14.30 uur is er een nieuw verhaal van Herbert Teesselink en Jos Drubers over het boerenerf Slotman.

 
Dit boerenerf was gelegen op de plaats waar nu scholengemeenschap Reggesteyn staat.
 
Hun verhaal gaat onder andere over de 9 dochters van Mannes Slotman en Janna Brinkman en hun nakomelingen. Een aantal van de dochters trouwde met ondernemers uit Nijverdal en zij droegen zo bij tot de verdere ontwikkeling van ons dorp.
 
Doordat er alleen dochters waren komt de naam Slotman in Nijverdal verder niet meer voor, maar veel mensen in Nijverdal (en Hellendoorn) hebben één van de dochters van Slotman als betovergrootmoeder en zijn dus verre familie van elkaar zonder dat ze het eigenlijk zelf weten.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: