Quintin Nijland pakt zijn eerste ONK overwinning in Heerde

Datum: 04-09-2017

12.03 uur - Afgelopen zondag was het tijd voor de tiende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap motocross 50cc op de zware baan van Heerde.

 
 
Om 09:00 begon voor de 50cc klasse de vrije training met aansluitend de tijdtraining. Quintin Nijland uit Nijverdal wist een keurige derde tijd te zetten wat hem de mogelijkheid gaf om als derde man een plek achter het starthek uit te zoeken voor de manches.
 
De eerste manche had Quintin een topstart en nam gelijk de leiding na de eerste springbult. Quintin had de vaart goed in en reed zelfs meer dan 10 seconde weg bij de tweede man. Maar in de voorlaatste ronde komt Quintin ten val en word ingehaald door de nummer twee. Gelukkig zit Quintin vrij snel weer op zijn motor en zet de aanval in met 6 seconde achterstand op de leider en nog maar een goede ronde te gaan. Een paar honderd meter voor de finish weet de kleine man uit Nijverdal de leiding toch weer over te nemen en pakt hierbij zijn allereerste manche overwinning tijdens een ONK.
 
De tweede manche had Quintin een redelijk goed start en begint de wedstrijd op plek drie. De eerste drie mannen zijn goed aan elkaar gewaagd en vechten voor ieder meter en secondes. Na een aantal rondes weet Quintin de tweede man in te halen en zet koers op de leider van de wedstrijd. Helaas lukt het hem niet om deze nog in te halen maar wordt keurig tweede.
 
Met een eerste en tweede plek in de manches word Quintin dagwinnaar in zijn klasse en behaalt hiermee zijn allereerste ONK overwinning in Heerde.
 
Er volgen nog twee ONK wedstrijden en Quintin staat momenteel op een hele mooie tweede plaats in het totaalklassement.
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: