Lochsprinters naar districtswedstrijd in Haaksbergen

Datum: 03-09-2017

21.03 uur - Vandaag was de aftrap van de B-serie van de districtswedstrijden voor seizoen 2017.
55 Lochsprinters melden zich voor deze dag aan bij de clubvertegenwoordiger om zich schrijven voor hun strijd op 2 wielen! 
De weersomstandigheden bij de eerste wedstrijd zijn vaak tekenend voor de rest van het seizoen. Dat beloofd veel goeds! 

Het was een rustige start van het seizoen. Voor sommigen een eerste kennismaking met het wedstrijd fietsen.  

 
De tenten werden weer uit het stof gehaald. Sommigen moesten na een heerlijke lange vakantie/zomerstop de ketting weer even doorsmeren, anderen hadden ook tijdens de vakantieperiode flink door getraind en deden daar vandaag wel misschien hun voordeel mee. 
De training verliep zonder problemen, de lijsten hingen keurig op tijd klaar en de wedstrijd kon strak op tijd van start gaan. 
 
De dagleeftijd tijdens deze eerste wedstrijd is bepalend voor de klasse waarin de rijders de districtswedstrijden van deze serie rijden. Voor sommige rijders betekende dit dat ze een leeftijdsklasse mochten doorschuiven omdat ze tijdens de zomerstop jarig zijn geweest. 
De eerste manche verliep mooi. Bij de aller jongste rijdertjes van 4-5 jaar werden de jongens en meisjes samengevoegd, maar hier liet Lana Jansen of Lorkeers zich niet door afschrikken en ze streed dan ook volop om mee te mogen naar de finalerace. 
 
Bij de meiden van 14 jaar én ouder mochten de dames Davids hun opwachting maken, nadat zij nét vorige maand hun 14 e verjaardag hebben gevierd. Ook zij lieten merken dat er wel degelijk rekening met hun moest worden gehouden en zetten goede resultaten neer!
Sem Borkent kwam in zijn derde manche lelijk ten val waardoor het nog even spannend was of hij genoeg punten had voor de halve finale. Dit bleek gelukkig wel het geval!
Liam Jansen of Lorkeers kwam in zijn 3e manche  tot 2 x toe ten val. De tweede keer kon hij daarna helaas ook niet verder fietsen en moest hij zich laten behandelen op de eerste hulp….We wensen hem beterschap en hopen hem snel weer op de fiets te zien! 
 
Er mochten uiteindelijk 32 Lochsprinters mee naar de finale race, waarvan er 10 een podiumplekje hebben verdiend!

 
Cruisers 40- Dave v Gemert 1
Jongens 8 Jochem Santing 1
Jongens 9 Xander van Garling 2
Jongens 10 Roan Davids 1
Jongens 11 Tim Scharphof 2
Jongens 15-16 Daan Huisken 2
 Renzo Sasbrink 3
Jongens 17+ Teun Scholman 1
Meisjes 6-7 Kim Kuilder 1
Meisjes 8-9 Lisa van Silfhout 1
Meisjes 14+ Laura Davids 1
 Amber Davids 3
 

De openklasse  verliep ook rustig, wellicht stonden er nog een flink aantal rijders in de vakantiemodes….
Er mochten uiteindelijk, na flink gestreden te hebben, 3 Lochsprinter eremetaal mee naar huis nemen;
 
Jongens/meisjes 4-5 Julie Kleen Scholten 2
Jongens/meisjes 10-12 Roan Davids 1
Jongens/meisjes 14-16 Daan Huisken 3
 
De spits is er weer af! We kunnen ons al weer voorbereiden op de volgende districtswedstrijd die komende zaterdag, 9 september, wordt verreden in Dedemsvaart. 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: