Bomvol feestprogramma Bruisend Nijverdal

Datum: 29-08-2017

15.23 uur - Nijverdal gaat weer bruisen in september 2017. Het Marktplein wordt van 6 tot en met 10 september voor vijf dagen het centrum van het feestvertier. Organisator Stichting Bruisend Nijverdal heeft hier haar tent opgeslagen. Net als de voorgaande edities is bijna alles gratis toegankelijk, dankzij sponsoren en medewerking van heel veel vrijwilligers.

 
Bruisend Nijverdal is een feest van, voor, en voor een belangrijk deel ook door, Nijverdallers. Op woensdag 6 september wordt de feestweek geopend met een BusinessFestival. Het BusinessFestival is dé uitgelezen kans om in contact te komen met bijna iedere ondernemer uit Hellendoorn en Nijverdal. Natuurlijk krijg je al energie wanneer je met gedreven ondernemers bij elkaar bent. Maar om dat nog eens extra te stimuleren, wordt een leerzaam en motiverend programma geboden, met o.a. inspirerende sprekers te weten: Glen Helder (ex. Profvoetballer), Jan Willem Tusveld (vinden.nl / gaspedaal.nl / kleding.nl) en Jeroen Romate & Stijn Kruijssen (boxers.nl / sokken.nl). Alles onder de bezielende leiding van Esther Rikken, de bekende presentatrice van RTV Oost. Alle ondernemers uit de gemeente Hellendoorn zijn welkom. Wel graag even aanmelden via de website van Bruisend Nijverdal. 
 
Donderdag
Op donderdagmorgen en – middag wordt een Kinderfestijn gehouden, in samenwerking met de basisscholen uit Nijverdal. Door ons op de kinderen te richten, houden we het feest levend. Die dag worden er twee voorstellingen gegeven door Goochelaar Jan. Aanmelden is niet meer mogelijk. 
 
Donderdagavond 7 september nemen wij u mee naar de vijftiger/zestiger/zeventiger, maar ook een stuk tachtiger jaren. Geboren in de ’40 & ’50 er jaren? Dan mag u deze avond niet missen. We hebben Toni Macaroni weten te strikken. Een band die in deze regio natuurlijk niet geheel onbekend is. Niet zomaar een cover band die een nummer geheel naspeelt. Herkenbare ”oldies” nummers van voornamelijk bekende Engelse bands komen voorbij. Alle nummers zijn niet zomaar klakkeloos in zijn geheel gecoverd, maar door de bandleden zelf opnieuw gearrangeerd tot een soort van medley overgaande van Joe Cocker, naar the Hollies of the Who, Small Faces en zelfs Creedence. U herkent al die nummers wel degelijk, maar de volgorde waarin deze nummers tot nieuwe arrangementen gevormd zijn, is verbazingwekkend. Entree is gratis. De avond begin om 20.00 uur. 
  
Vrijdag
Speciaal voor ouderen organiseren we op vrijdagmiddag 8 september van 14.00 – 16.00 uur een gezellige ontmoetingsmiddag onder genot van de muzikale noten van levensliederenkoor “Door Merg en Been”. Zaal is vanaf 13.30 uur geopend. Mocht vervoer voor u een probleem zijn, dan kunt u dit aangeven via inschrijven@bruisendnijverdal.com en wordt u van huis opgehaald en uiteraard weer thuis gebracht. U wordt door ons ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee met een heerlijke plak cake. Dit wordt u aangeboden door onze lokale Jumbo supermarkt. Voor alle andere drankjes tijdens deze middag is natuurlijk onze bar geopend! Daarnaast wordt deze middag mogelijk gemaakt door de Stichting Ondersteuning Senioren Hellendoorn-Nijverdal. Zij hebben een bedrag toegekend om deze middag te laten slagen.
 
Vangrail
En verder het zijn niet de minste artiesten die de bühne het feestweekend betreden. Vrijdagavond staat bijvoorbeeld de band Vangrail op de bühne. Vangrail is één van de beste livebands van Nederland en België, en in 2015 uitgeroepen tot beste coverband van Nederland. Vangrail staat al jaren bekend als dé band die garant staat voor een show vol energie en laat overal een diepe indruk achter. Op de vooravond van vrijdag vindt de Grote Nijverdalse Pubquiz plaats. De opgave voor de Pubquiz is inmiddels gestopt. 100 teams strijden tegen elkaar om de eer en leuke prijzen. Entree voor de afterparty met Vangrail (vanaf 22.00 uur) is gratis. 
 
Zaterdag
Op zaterdag 9 september kunnen de beste taartenbakkers van Nijverdal strijden om de eeuwige roem en leuke prijzen tijdens de eerste editie van Heel Nijverdal Bakt. Wie bedenkt een taart voor Nijverdal; een taartje met een verhaal en een specifieke smaak die past bij ons dorp. Deze leuke taartbakwedstrijd is een initiatief van Bakkerij Nollen, in samenwerking met winkeliersvereniging Op naar Nijverdal en de stichting Bruisend Nijverdal. Eerder op de middag mogen de jongste bakkers zich melden in de feesttent van Bruisend Nijverdal. Bakkerij Nollen stelt 500 cupcakes ter beschikking. Kinderen mogen deze van 13.30 uur tot 14.30 uur komen versieren. Aanmeldne hiervoor kan via de website van Bruisend Nijverdal.
 
Zaterdagavond is het PHASED!
Houdt de zaterdagavond 9 september vast vrij in je agenda. Dit wordt namelijk een knotsgekke avond! Bruisend Nijverdal presenteert wederom een geweldige act. Maar liefst 3 zangeressen van ’s werelds beste en populairste 90’s acts staan op het podium van Bruisend Nijverdal. Maar dat is nog niet alles. Ook Rave van Fortuin komt deze avond langs. Inmiddels zijn er weinig Festivals die niet mee kunnen praten over dit twee uur lang durende knotsgekke feestfestijn. Het mooiste is nog: Als je voor 21.30 uur komt, is de entree helemaal gratis!
 
Zaterdagavond is het Phased, een foute avond waar allerlei guilty pleasure hits voorbij komen! Geen muziekgenre is te gek en daardoor is deze avond geschikt voor iedereen, of je nu 16 jaar bent of 90 jaar oud! Op zo’n feest mag onze bekende plaatselijke DJ Lars natuurlijk niet missen. Ook hij zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer gaan. Let op! Entree is tot 21.30 uur helemaal gratis. Daarna kost het 10 euro.
 
Zondag
De zondag 10 september is het Nijverdalse familiedag in het centrum. Dat betekent een feest voor iedereen, van 0 tot 100 jaar. Met heel activiteiten in het centrum en in en rondom de feesttent. De dag begint met een oecumenische Viering in de tent op het marktplein. Deze dienst begint om 9.30 uur. Voor de muzikale omlijsting zorgen muziekvereniging Advendo en zanggroep Quo Vadis. Na afloop staat er voor iedereen een koffietafel klaar. De winkels zijn deze dag ook geopend. De winkeliers van Nijverdal leggen die dag de rode loper voor je uit. Kom en profiteer van de speciale acties die in het kader van deze familiedag worden geboden. Parkeren en entree zijn GRATIS. 
 
Brocante Markt & Boeken Markt
Tijdens onze Nijverdalse Familiedag is er een Brocante- en Boekenmarkt in de straten van het centrum: het Henri Dunantplein en omliggende voetgangerszone. Onze ervaring leert dat het deze dag altijd supergezellig is in ons dorp. Duizenden mensen bezoeken ons compacte centrum om lekker rond te snuffelen bij de vele stands en in de winkels die geopend zijn. 
 
Zelfs de meest bekende clown en kindervriend van Nederland, Ronald MC Donald, komt deze middag naar Nijverdal om alle kinderen te ontmoeten. Om 14.00 uur verzorgt de bekende clown een optreden in onze feesttent. Iedereen is welkom, entree is gratis.
 
Bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug boven op de ‘berg’ wordt een buitenmarkt gehouden vol met kunst- en streekproducten. Rondom het buitencentrum staan regionale kunstenaars met o.a. schilderwerken, beeldend kunstwerk en bijenwasschilderijen. Je kunt ook gewoon heerlijk ronddwalen tussen de gezellige kramen met verschillende deelnemers uit de regio zoals bijvoorbeeld Kaatjes lekkernijen en Jan Holterman met eigen gemaakte producten van geitenzuivel of buitenscharreleieren. Treintje Bello wordt ingezet om heen en weer te pendelen tussen de markt en het centrum van Nijverdal. 
Aan het eind van de middag zorgen de dames van O’G3NE voor een spectaculaire afsluiter in de feesttent. Het feest eindigt om 20.00 uur. Zorg dat je erbij bent. Het is niet nodig om kaarten te kopen. Entree is gratis. Voor en na het optreden van deze bekende dames staan de Feestdirecteuren garant voor een geweldige afterparty. Deze begint om 16.30 uur en gaat door tot 20.00 uur. Beter kunnen we het feest niet afsluiten.
 
Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op www.bruisendnijverdal.com
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pff schreef op 06-09-2017

Volgens mij is voor het Oldies festijn een telefoonnummer meer geschikt dan inschrijven via een email adres. Gezien de doelgroep.

Henk schreef op 07-09-2017

Heel veel succes gewenst organisatie van bruisend nijverdal

Arie op den dries schreef op 09-09-2017

Trots op ons mooie nijverdal dr is altijd wel wat te doen

Han schreef op 09-09-2017

Aan pff. Werken die telefoons met draaischijf dan nog op ons digitale net?

Uw reactie

Naam:
Bericht: