Brandweerwagen tijdens uitruk betrokken bij aanrijding

Datum: 25-07-2017

16.45 uur - Vanmiddag omstreeks 15.00 uur heeft de tankautospuit van het korps Nijverdal een aanrijding gehad op de kruising Baron van Sternbachlaan met de N35. De brandweerwagen was uitgerukt voor het meten van CO in een woning aan de Kruidenlaan.

 
Toen de brandweerwagen de hoek met de Wierdensestraat om kwam en stapvoets de kruising opreed, kwam er nog een auto uit de richting Wierden die de brandweerwagen niet heeft gezien. Deze personenwagen kon bijna nog voor het brandweer voertuig de kruising over, maar pakte net met de linkerzijde het waterkanon dat op de voorbumper zit mee. De personenwagen is om zijn as gegaan en kwam achterstevoren in de berm terecht.
 
Bij dit ongeluk raakte niemand gewond. De chauffeur van de personenauto is nog even nagekeken door een toevallig passerende ambulance, maar was gelukkig alleen met de schrik vrijgekomen..
 
De brandweermannen spraken over behoorlijk wat geluk voor deze bestuurder en zijn medeinzittende. Als ze een fractie van een seconde later waren geweest waren ze tegen de zijkant van het brandweervoertuig aangekomen en die geeft met zijn 22 ton weinig mee.
 
De brandweer van het korps Hellendoorn, waarvan het personeel ook al aan de kazerne was in verband met dubbele alarmering in de vakantietijd, heeft de klus aan de Kruidenlaan aangepakt.