Gestolen aanhangwagen, verdachte aangehouden

Datum: 14-07-2017

21:24 uur - Op dinsdag 11 juli 2017 om 20:09 uur kreeg de politie Hellendoorn een melder aan de lijn, die achter een personenauto aanreed in Nijverdal. De melder verklaarde dat aan de personenauto zijn gestolen aanhangwagen zat gekoppeld. De meldkamer stuurde meerdere eenheden op weg naar de melder. Een toevallig in de buurt surveilleren agent passeert op de Burgemeester H. Boersingel de betreffende combinatie en melder, waarop hij zijn dienstvoertuig keert.

Bij het zien van deze manoeuvre gaat de combinatie harder rijden en wordt het een achtervolging over de Baron van Sternbachlaan in de richting van de rotonde. De bestuurder van de combinatie maakt daar de fout om rechtsaf de Veenweg in te rijden, want dit betreft een doodlopende weg.

Aan het einde van de weg wordt de combinatie abrupt tot stilstand gebracht en rent de bestuurder er hard vandoor. De agent zet de achtervolging in en volgt hem de wijk in, waar de verdachte via een schutting, tuin en dak van een garage probeert te ontkomen.

Meerdere buurtbewoners krijgen de achtervolging in de gaten en komen op straat. Uiteindelijk op de Lisdodde rent de verdachte per ongeluk in de richting van de agent, maar bedenkt zich en rent van de agent weg in de richting van burgers. De agent riep hierop de hulp in van de burgers om de verdachte vast te pakken, die dit vervolgens ook deden.

De verdachte, een 31-jarige man uit Almelo, is hierop aangehouden door de agent en overgebracht naar het Politie Arrestantencomplex te Borne, waar de man voor verder onderzoek is ingesloten.

In het voertuig zaten nog meerdere verdachten, het onderzoek naar hen loopt nog. De aanhangwagen is terug bij de rechtmatige eigenaar. 
De politie is erg blij met de hulp van de burgers, die onze agent goed hebben geholpen.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 17-07-2017

Zal wel een uurtje papier prikken worden. En een links gesprek, van foei dat mag niet. Well done politie en burgers.

William S. Burroughs schreef op 17-07-2017

Aan Han. Ik vraag mij al tijden af waarom mijn linke gesprekken niet werken? Maar die hadden natuurlijk links moeten zijn! Prettige dag.

Han schreef op 17-07-2017

@wsb. Ontzag voor de politie is ver te zoeken. Mede omdat ze niks meer mogen. Gaan ze een keer los op een verdachte, worden ze gelijk aan geklaagd. Zelfde geldt als ze hun wapen trekken. Wat voor nut hebben ze dan nog. Onze linkse partijen achten dit nodig. Wordt tijd dat de politie meer mag doen om iemand in het gareel te krijgen. Van mogen ze best los gaan met hun wapenstok op dit soort tuig. Dat helpt meer om ze een taakstraf uit te laten voeren. Al gauw krijgen ze ook de stempel. Niet toerekeningsvatbaar. Ze weten maar al te goed hoe ze zich moeten gedragen. Maar ondertussen lachen ze zich rot.

K-e schreef op 17-07-2017

Het juiste woord HAN Aanpakken dat tuig

Wat ben toch een tut! schreef op 17-07-2017

@Han: wanneer jouw dochter of kleinzoon geld uit je portemonnee steelt, sla jij er dan direct op los of leg je hem uit dat zijn gedrag niet de bedoeling is? Jouw voorkeur om te gaan slaan is primitief, dierlijk gedrag; mensen hebben een rede, verstand gekregen om conflicten op te lossen.

Mitis schreef op 17-07-2017

@ Wat ben ik enz, Grrrrrr jouw, ¨niet de bedoeling is¨ is dat nageslacht van jou zo dom dat ze dat niet weten??? bah!

Han schreef op 17-07-2017

@tut. Ik mag niet hopen dat uw kinder of kleinkinderen van u stelen. Doen ze dat wel, dan moet u zich maar eens achter de oren krabben. We hebben het hier over het doelbewust stellen van een aanhangwagen. Dader ging op de vlucht. Wist dus dat hij fout zat. Hoe duidelijk wil je het hebben. Ongelofelijk wat kunt u ..... overkomen.

Han schreef op 17-07-2017

Tut. Wereld verbeteraars zoals u zijn er genoeg. Denken dat alles op te lossen is met een goed gesprek. Zo werkt het helaas niet in ons landje. Vroeger had men respect voor de veldwachter en of leraar. Ik kreeg op school ook wel een tik aan mijn oren als ik niet luisteren wilde op school. Kregen ze er thuis lucht van, kreeg je er nog een. Tegenwoordig gaan de ouders gelijk naar school om verhaal te halen, omdat hun kind een standje heeft gekregen. Ja tut daar komt ie. Een goed gesprek zoals u het wilt. Luisteren dat moeten ze. Door dit geneuzel van dat de ouders gelijk met hun grote mond klaar staan, krijg je van die verwende kinderen die denken dat ze alles mogen en kunnen maken. Zo ook dat tuig wat niet van andermans spullen kan af blijven. De ouders van die gasten hebben het zo ver laten komen. Opvoeden, ho maar. Paps en mams zijn de hele dagen aan het werk en niet vergeten, leuke dingen doen. Opvoeden moet school, grootouders of buiten schoolse opvang maar. In het weekend vervolgens alleen maar leuke dingen doen met de kinderen, want ja, ze zijn anders zo vervelend. Oja, en niet te vergeten, tot 's avonds laat op straat laten lopen. Ooit gehoord van hangjongeren? Zo krijg je van dat tuig wat niet van andermans spullen kan af blijven. Conclusie, opvoeden en respect laten tonen en anders afdwingen.

Harm schreef op 18-07-2017

Ja, Han ben het in grote lijnen geheel met je eens, dit is het resultaat van pa en ma die de gehele week samen MOETEN werken voor hun ozo dure stulpje en de zo nodige vakantie die niet onder mag doen bij hun "vrienden" en zo zijn er nog wel meer dingen op te noemen in deze egoïstisch denkende maatschappij. Dit wordt het grote probleem voor de toekomst en voor veel culturele organisaties en sportverenigingen etc etc....

Mitis schreef op 18-07-2017

Vaak willen nieuwe ouders vriendjes worden met hun kinderen, ze mogen ouders zelfs bij de voornaam noemen. Die nieuwe ouders begrijpen hun rol onvoldoende, je bent vader en moeder en dat is wat ander dan een vriendje...

William S. Burroughs schreef op 18-07-2017

Aan Mitis. Papa als vriend en mama als vriendin klinkt inderdaad wat ongezond. Een beetje hiërarchie binnen de opvoeding lijkt mij wel zo zinvol. Wat de gestolen aanhanger betreft zaten er nog meerdere verdachten in de auto. Misschien waren dat wel zijn vriend papa en zijn vriendin mama? Je weet het niet? Wat ik wel weet is dat je het zo gek niet kunt bedenken of er zijn wel mensen die het doen. Dat is naast opvoeding helaas de realiteit. En dat allemaal dankzij de rede die vaak ver te zoeken is. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 18-07-2017

Tot slot nog iets over de hiërarchie. Als opvoeder hebben mijn kinderen nadat ze mij leerden kennen allemaal de benen genomen. Het was immers my way of de highway. Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 18-07-2017

@Han; de jonge ouders van nu, zijn door onze generatie opgevoed. En 'vroeger' waren er toch net zoveel criminelen als tegenwoordig, dus dat lichamelijk straffen heeft niets opgeleverd. Wanneer je honden schopt en slaat, dan worden ze alleen maar agressiever van lijkt me. Dus wanneer je mensen gaat slaan met wapenstok zoals jij voorstelt, deze alleen maar agressiever en gefrustreerder raken en dit daarna weer gaan afreageren op de omgeving.

Pibernik schreef op 18-07-2017

Die aanhanger was dat een enkele of een tandemasser ?

Mitis schreef op 18-07-2017

@ WSB, Je bent me net iets te kriptisch maar dat ligt vast aan mij. Mijn nest heeft niet de benen genomen maar is uitgevlogen. Fijn verschil. Nee voor het uitvliegen was het niet alle dagen feest,meestal wel. Nu zeker!

Henk schreef op 18-07-2017

U bent inderdaad een tut,want wanneer die zelfde hond een nest met jongen heeft en er dwaalt er eentje te ver weg van het nest wordt ze in haar nekvel opgehaald door moederhond. En wanneer het puppie echt vervelend word krijgt ze ook een grauw van moederhond.

William S. Burroughs schreef op 18-07-2017

Aan Mitis. Cabaret ... allemaal cabaret. Prettige dag.

Han schreef op 19-07-2017

Tut. Als ouders zijnde moet je de confrontatie aan gaan met je kinderen. Ze zoeken de grenzen op. Ze vragen erom. Duidelijkheid, tot hier en niet verder. Tegenwoordig doen de meeste ouders dat niet meer. Die zijn zo druk met andere dingen. Poeh, dan komt het opvoeden er nog even bij. Ze ontlopen de confrontatie dan maar om het huis te ontvluchten en de kinderen hun zin te geven. Het resultaat is verwende vervelende kinderen die later niet in de maatschappij mee kunnen draaien. Of kinderen die hun grenzen constant verleggen en ja zodoende gaan stelen. Ouders zijn is hard werken. 24 x 7 x 365 x het aantal jaren dat ze thuis wonen. En dan zul je als ouders zijnde in moeten leveren op je dagelijkse dingen. Nogmaals, kinderen zoeken de grenzen op. En laat het een keer donderen thuis of een draai om de oren geven. Ze weten waar ze aan toe zijn. En denk nou niet dat je met een lief gesprekje zoals u het zegt wat bereikt. Als ouders sta je boven ze en niet gelijk aan. Terug naar het onderwerp. Criminelen of veelplegers waar het artikel over gaat mag je van mij een pak rammel geven. Ze leren het toch anders toch nooit. Die straffen van tegenwoordig zijn een lachertje. Als je als veelpleger niet of nauwelijks gestraft wordt, dan ga je de volgende dag toch lekker weer aanhangwagens stelen. Zelfde als met kinderen. Stel jij geen duidelijke grens, gaan ze de volgende keer rustig verder. De politie had die veelplegers eerst even met hun gummy knuppel naar de grond moeten werken en dan pas afvoeren. Ze bedenken zich de volgende keer dan wel. En tuurlijk, structureel mishandelen hoeft niet. Dat snap ik ook. Maar de mensen moeten weer eens respect gaan tonen. En hoe kan je dat bereiken. Bij de basis beginnen. In de opvoeding gaat het al mis. Omdat paps en mams tegenwoordig er niet veel zin in hebben, maar druk zijn met hun eigen. Nu zal het in een dorp of platteland nog meevallen. Kijk even om je heen in de grote stad. 'S avonds laat, kinderen van 12 jasr die nog rondhangen. Denk je dat dat goed komt?

Jos schreef op 19-07-2017

reageer toch niet meer op Tut, leeft nog in 1950

K-e schreef op 19-07-2017

Leuk geweest, Amen einde aan gelul

Wat ben ik toch een tut! schreef op 19-07-2017

@Henk; de hond ranselt haar puppy's dus niet af, alleen een 'pedagogische tik'.

Jos schreef op 19-07-2017

uhm nee

Henk schreef op 19-07-2017

@tut;met een bek vol tanden ja.

Uw reactie

Naam:
Bericht: