Fotograaf Hennie Paalman exposeert foto’s in de Huiskamer

Datum: 25-06-2017

17:57 uur - Vanaf deze week exposeert de Nijverdalse fotograaf Hennie Paalman de komende twee maanden een selectie uit zijn grote collectie foto’s in ‘De Huiskamer’ aan de Markt in Nijverdal.

 

De komende maand juli is het onderwerp van de tentoonstelling “straatfotografie” en Hennie Paalman toont hierbij een selectie van karakteristieke persoonlijkheden die hij heeft gefotografeerd in het openbaar. De foto’s zijn voor het merendeel gemaakt in het buitenland en deels in de gemeente Hellendoorn.

In de maand augustus zal de selectie in het teken staan van “modelfotografie” met voornamelijk foto’s van modellen die afkomstig zijn uit de gemeente Hellendoorn. De modellen zijn gefotografeerd ofwel in de natuur ofwel in gebouwen.

 

Hennie Paalman is een lokale fotograaf die zijn foto’s nooit in een studio maakt, maar altijd op locatie. Buiten, op straat, in de natuur, karakteristieke locaties, monumenten, verwaarloosde gebouwen enz.

Hij kiest ervoor om zijn foto’s zo min mogelijk te bewerken. Bewerkingen bestaan hooguit uit bijsnijden en wat verscherpen. Een groot deel van zijn foto’s wordt afgedrukt zoals ze met de camera zijn gemaakt.

Hij exposeerde al eerder in de bibliotheek, fotografeert regelmatig voor de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal en organiseerde tot tweemaal toe de amateur fotografie expositie ‘Eam Kieken’ in de Smidse, samen met collega-fotografen uit de gemeente Hellendoorn en daarbuiten.

 

De Huiskamer is een ontmoetingsruimte voor alle inwoners van de gemeente met als doel mensen te verbinden en waar nodig te ondersteunen, gevestigd aan de Markt (Markt 3, 7442 EC Nijverdal) in Nijverdal. Hier worden ook tal van activiteiten georganiseerd zoals dansen en koken, terwijl overdag het een prima plek is om een kop koffie te komen drinken. De Huiskamer wil ook een plek zijn voor toegankelijke kunst en cultuur en laat daarom elke twee maanden een andere lokale fotograaf of schilder exposeren.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: