Supersnelle rioolrenovatie in de gemeente Hellendoorn

Datum: 15-06-2017

10.59 uur - Op dit moment wordt er op verschillende plekken in de gemeente aan het riool gewerkt. Het bedrijf Insituform inspecteert en reinigt de rioleringsbuizen en repareert waar nodig. Dat gebeurt met een moderne techniek, waardoor opbreken van de weg in de meeste gevallen niet nodig is.

 
 
Vandaag is het bedrijf bezig met de rioolrenovatie in Nijverdal Oost. Via de inspectieputten (straatkolken red.) in de straat wordt dit werk uitgevoerd. Het rioolstelsel word eerst gereinigd en geïnspecteerd.
 
Op sommige plaatsen in de buis zitten b.v. nog restanten kit dat er voor moet zorgen dat de buizen onderling niet lekten. Dit moet er uit worden gehaald om een zo’n glad mogelijke doorgang voor de nieuwe “binnenbekleding" te verkrijgen.
 
Hierna komt er een nieuwe "binnenvoering" in van een soort kous met een kunsthars. Als dit er doorgetrokken en opgeblazen is, zodat het tegen de wanden aan wordt gedrukt gaat er een UV lamp doorheen om het product uit te laten harden.
 
Vervolgens worden de huisaansluitingen vanuit de nieuwe rioolbuis er door een robotfrees uitgesneden zodat de rioolafvoeren vanuit de woningen weer gebruikt kunnen worden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 15-06-2017

Dit zaakje stinkt behoorlijk en meer zeg ik er niet over.

Drieterieje Blues schreef op 15-06-2017

Zo ziej mar weer, in Nijverdal doar woont de grootste drieters !

Uw reactie

Naam:
Bericht: