Districtwedstrijd Lochsprinters

Datum: 28-05-2017

11.59 uur - Zoals het echte Hollanders betaamt , moest er vandaag natuurlijk ook nog even geklaagd worden over het weer. We konden tijdens deze “barre weersomstandigheden” gelukkig is ons eigen Nijverdal blijven. De derde districtswedstrijd werd verreden onder een strakblauwe hemel in een zinderende warmte.

 

De avond ervoor was er nog druk gewerkt aan de baan om deze er zo goed mogelijk bij te hebben liggen. Losse rommel werd verwijderd, er werd flink gesproeid tegen het stof en het mag gezegd worden; de baan lag er puik bij!

Goedgevulde koelboxen werden meegesleept, tenten werden opgezet om een beetje schaduw te creëren en de zonnebrand werd rijkelijk gesmeerd ( zowel bij de rijders als bij de baanvrijwilligers... )

Klokslag 10.30 uur kon, na een rustige training (van warm fietsen kon geen sprake zijn, want warm was het al...) de wedstrijd van start gaan. Ondanks dat het relatief rustig was in het deelnemersveld én langs de baan, stonden er toch 57 Lochsprinters aan het starthek. Het parc fermé was een heuse sauna en enkele rijders leken dan ook al snel last van de warmte te hebben. De vermoeidheid sloeg wat sneller toe dan anders en het reactievermogen liet af en toe te wensen over.

Helaas leidde dit bij Tristan Klein Zandvoort tot een klein valpartijtje. Ook van concurrerende crossers raakten er verderop in de wedstrijd enkele met elkaar in aanraking of vlogen uit de bocht. Sem Borkent maakte het extra spannend door in de derde manche óp de finishlijn te crashen. Hij wist gelukkig snel genoeg zijn fiets over de streep te zetten en daardoor nog met een derde plek mee te gaan naar de halve finale. Xander van Garling had in zijn finale race pech en kon zijn laatste race helaas niet zo goed uitfietsen als hij had gehoopt.

Er mochten 38 Lochsprinters mee naar de finale waarvan er 19 een podiumplaats achter hun naam konden schrijven.


Ondertussen deed de catering goede zaken en waren vooral de ijsjes niet aan te slepen.

Na een korte pauze kon de Open Klasse van deze dag van start gaan. Het deelnemersveld was ondertussen flink uitgedund ( waarschijnlijk zocht menigeen verkoeling in plaats van zich nog eens in het zweet te rijden...) zodat er “maar” 9 races waren te rijden. Wederom deden de Lochsprinters goede zaken en waren er podiumplaatsen voor 8 “diehards”

Komend weekend vindt het EK plaats in Kampen. Ook hier zullen een aantal Lochsprinters aan.  De volgende Districtswedstrijd vindt plaats op 10 juni aanstaande in Raalte. 

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: