SVVN 1 verliest onnodig

Datum: 21-05-2017

19.55 uur - Zaterdag 20 mei stond de eerste confrontatie in de nacompetitie om behoud voor de 3de Klasse voor SVVN op het programma. Samen met tegenstander Sportlust Glanerbrug gaat SVVN uitmaken wie volgend seizoen 3de danwel 4de Klasse gaat voetballen. Onder lenteachtige omstandigheden werd er eerst afgereisd naar Glanerbrug.

Voor deze beslissingswedstrijden stelt de KNVB een arbitrair trio aan en deze bestond uit scheidsrechter Maarten Spoon uit Lochem en hij werd geassisteerd door de heren Tanke en Van Tiel beide afkomstig uit Enschede. De zondagtak van Sportlust Glanerbrug (de opvolger van het failliete VV Glanerbrug) was dit seizoen al kampioen geworden en zij willen dus graag een dubbelslag maken dit seizoen door ook met de zaterdagtak te promoveren

Om 15:00 uur werd er afgetrapt op Sportpark ’t Bultserve. De gastheren begonnen zeer fel en gedreven aan deze wedstrijd tegen een apathisch acterend SVVN. Sportlust zette SVVN onder druk zonder dat dit direct gevaar opleverde. Het eerste gevaar werd wel direct omgezet in een doelpunt. Een voorzet van links. Doelman Middelesch twijfelt en Robin Slokker verliest het kopduel van Duncan Stübener en zo lag de bal al in de achtste minuut in het doel van SVVN: 1-0.

Hierna herpakte SVVN zich en kon Sportlust de storm van de eerste minuten niet volhouden. SVVN neemt de regie in handen zonder dat dit tot enig kans leidt voor het vijandelijke doel. Het eerste wapenfeit van SVVN ontstaat in de 17de minuut. Een vrije trap op het middenveld wordt in de zestien gelegd. René Sikkelbein komt net te kort om de bal te raken zodat doelman Ramon Oosterhof de bal simpel kan oprapen.

Rond het half uur besluit Remy Zweers vanaf de zijlijn op het midden van de helft van de tegenstander op goal te schieten. De bal gaat nipt over. Verder is het erg mager wat beide teams laten zien op het kunstgrasveld van Glanerbrug waar vooral SVVN de nodige hinder van vindt gezien de vele ballen die niet het doel vinden wat de verzender voor ogen had.
Toch valt de terechte gelijkmaker nog voor rust. Melvin Hulsman wordt de diepte ingestuurd en wordt in de mangel genomen terwijl hij anders alleen op de doelman af zou gaan. Scheidsrechter Spoon heeft duidelijk de intentie deze middag de kaarten op zak te houden want waar een gele kaart meer dan op z’n plaats zou zijn houdt hij de kaarten op zak. Remy Zweers neemt de vrije trap op een gevaarlijke plek. Doelman bokst de bal in de voeten van Richard Hartgers die eenvoudig de gelijkmaker tegen de touwen schiet.

De 1-1 ruststand in een tussenstand waarbij iedereen wel vrede mee heeft. Het is allesbehalve hoogstaand wat beide ploegen hebben laten zien in de eerste helft.
De tweede helft is koud begonnen wanneer Robin Slokker over de bal maait en daarmee Duncan Stübener de gelegenheid geeft om alleen op doelman Michiel Middelesch af te gaan. Hij omspeelt met moeite de doelman maar weet wel de thuisclub op een hernieuwde voorsprong te zetten.

Dit is voor Sportlust het teken om vanaf nu flink tijd te rekken. Vele spelers storten zonder dat een tegenstander in de buurt is ten aarde. Sportlust komt nog nauwelijks van zijn eigen helft af, laat staan dat ze nog enig gevaar kunnen stichten voor het vijandelijke doel. Zij hoeven natuurlijk ook niet met de voorsprong die zij af reeds hebben. Ook SVVN oogt onmachtig. In een veel te laag tempo circuleert de bal rond en dat verontrust de verdediging allerminst. Ondertussen wordt de sfeer op het veld een stuk grimmiger terwijl deze in de eerste helft juist gelaten. Wellicht dat beide ploegen nu wel beseffen dat er wat op het spel staat. Scheidsrechter Spoon beseft dat hij de kaarten toch niet op zak kan houden na een charge van Tom Volker op Bas Koedijk. Dat is zijn vijfde gele kaart en dat betekent dat hij er zaterdag niet bij is in de return. Dat geldt ook voor Robin Slokker die betrokken is bij een opstootje. Bij dit opstootje krijgt ook Duncan Stübener een gele kaart en ook voor hem betekent dat een schorsing.

In het verdere vervolg van de tweede helft wordt er nauwelijks gevaar gesticht Een paar minuten na zijn gele kaart gaat Duncan Stübener door op Tim van Kammen en mag de tweevoudig doelpuntenmaker met zijn tweede gele kaart in de 79ste minuut de kleedkamer opzoeken. Ondanks de numerieke meerderheid weet SVVN niet gevaarlijk te worden. Door het lage tempo kan Sportlust zich eenvoudig groeperen. Het lage tempo wordt mede veroorzaakt door het vele tijdrekken van de thuisploeg waar de scheidsrechter, behalve door de tijd bij te trekken, niet tegenop treedt.

Toch had SVVN in blessuretijd een gelijkspel uit het vuur moeten slepen. Een vlammend schot van Richard Hartgers noopt de doelman tot boksen. Hij doet dat in de voeten van Melvin Hulsman die de rebound voor een leeg doel wild overschiet in de 93ste minuut. Hierna is het wel gedaan en verlaat SVVN het veld met een 2-1 nederlaag.

Volgende week volgt de return in Nijverdal. SVVN is absoluut niet kansloos in deze ontmoeting. SVVN moet winnen en daarvoor mag SVVN wel iets meer passie en strijd aan de dag leggen dan afgelopen zaterdag. Ondanks dat het niet was, was SVVN voetballend niet minder dan de tegenstander. De wedstrijd begint zaterdag op Sportpark Groot Lochter om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Dirk Bos uit Wageningen. Hij wordt geassisteerd door de heren Djarno Brokelman uit Wijhe en Wieger Braaksma uit Borne.

Gezien de vele vragen nog even hoe het zit. Uitdoelpunten tellen niet. Als de wedstrijd in 1-0 eindigt dan volgt er eerst een verlenging en daarna eventueel strafschoppen. Bij een grotere overwinning handhaaft SVVN zich en bij elk ander resultaat volgt degradatie. Voor de betweters onder ons (en dat zijn er bij SVVN heel veel) is hier het reglement te lezen http://www.knvb.nl/downloads/bestand/10302/reglement-nacompetities-seizoen-2016-2017

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Robin Slokker, Kars ter Avest (80. Justin Schreurs), Richard Hartgers; Boyan Reijerink (46. Dennis Hulsegge), René Sikkelbein, Delano Burnama; Remy Zweers (66. Bas Koedijk), Melvin Hulsman, Jimmy Scharphof.