Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Datum: 26-04-2017

                                             

11:33 uur - Burgemeester Anneke Raven heeft de dag vóór Koningsdag aan negen personen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dat brengt het totaal aantal onderscheidingen in de gemeente Hellendoorn dit jaar op vijftien: zes andere inwoners kregen een lintje bij een speciale gelegenheid.

 

De heer H.W. (Will) Hemmen uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Hemmen (71) werkte van1975 tot medio 2008 als leraar en leerlingenbegeleider bij de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn te Nijverdal. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij de volgende activiteiten:

1975 tot heden: persoonlijke begeleider en curator van een mijnheer in Apeldoorn, die in een psychiatrische instelling woont. De heer Hemmen ondersteunt deze man samen met zijn echtgenote.
1977-heden: vrijwilliger bij en secretaris (1978-1993) van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Nijverdal. Daarnaast was hij actief als bestuurslid van de regio Reggestroom en medeverantwoordelijk voor de organisatie van de landelijke vakantieweken. Hij bezoekt gasten en is actief betrokken bij de organisatie van verschillende activiteiten.

1990-2007: medeoprichter van, vrijwilliger bij en voorzitter van de stichting Hellendoorn Helpt Codlea (Roemenië). Daarnaast was hij medeverantwoordelijk voor het inzamelen van materialen en geld, ondersteuning van een ziekenhuis, een huisartsenpost, het opbouwen van een school, een crèche, een internaat voor leerlingen met een achterstand etc.
1990-2010: ondersteuner van een familie met een dochter met een verstandelijke beperking. De heer Hemmen ondersteunde samen met zijn echtgenote de familie bij het opvoeden van de kinderen.
1994-2014: ondersteuner van een gevluchte familie uit Roemenië. De heer Hemmen zette zich samen met zijn echtgenote in voor de familie in Nederland en in Roemenië, ondersteunde hen bij integratie in de Nijverdalse gemeenschap, bij de contacten met de IND en bood materiële steun. Daarnaast ontfermde hij zich nog lange tijd over een van de familie overgekomen zoon. Deze jongeman redt zich nu zelfstandig.
Van 1998-najaar 2016 was de heer Hemmen ondersteuner van een hulpbehoevende mevrouw in Nijverdal. Hij hielp haar samen met zijn echtgenote bij het regelen van vervoer en de (financiële) administratie.
2000-heden: persoonlijk begeleider en vanaf 2005 executeur van een mevrouw in Nijverdal. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het afhandelen van verschillende financiële en testamentaire zaken.

2004-heden: vrijwilliger bij woonzorgcentrum Krönnenzommer van ZorgAccent in Hellendoorn. Hij bezoekt bewoners, biedt een luisterend oor, is (mede)verantwoordelijk voor diverse slaapnachtdiensten bij het hospice en voor het koken bij het hospice. De heer Hemmen kookt op gezette tijden voor de cliënten en gasten van het hospice. Tevens is hij achterwacht voor de nachtdiensten van echtgenote Joke.

 

De heer J. (Jan) Imhof uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Imhof (59) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

1984-heden: vrijwilliger bij de Sportvereniging Volharding Nijverdal. Hij was/is bestuurslid, penningmeester van het jeugdbestuur, wedstrijdsecretaris, seniorenleider, scheidsrechter, lid van de vertrouwenscommissie en bezorger van het clubblad. 2004-heden: diaken van de Protestantse Gemeente Nijverdal. Daarnaast was de heer Imhof enige tijd penningmeester van de diaconie.
2006-heden: secretaris van het Samenwerkingsverband van de Diaconieën en Caritasinstellingen binnen de gemeente Hellendoorn. Daarnaast is hij betrokken bij het zogeheten ‘onderste vangnet’ binnen de burgerlijke gemeente Hellendoorn, vanuit o.a. de kerkelijke diaconie. Dit onderste vangnet bestaat uit de Stichting Hulpfonds Hellendoorn, de Stichting Financiële Begeleiding (BOOM) Budget Op Orde Maken) en de Stichting Voedselbank Hellendoorn. Tevens is hij sinds 2010 bestuurslid van de Stichting financiële begeleiding BOOM
2007-heden: penningmeester van het Cliëntenplatform Werk & Inkomen gemeente Hellendoorn en het Netwerk Sociale zekerheid gemeente Hellendoorn
2014-heden: adviseur van de Stichting Voedselbank Hellendoorn.

 

Mevrouw C.M. (Corrie) Jansen-Vellekoop uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Jansen (61) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

1975-heden: pleegouder. Sinds 1987 bij Jarabee uit Hengelo en Trias Jeugdhulp uit Zwolle. Zij vormt samen met haar echtgenoot een pleeggezin voor kinderen en jongeren. Naast de zorg voor hun eigen twee dochters, is zij gestart met de opvang van kinderen tijdens de vakanties (1976-1983). Vanaf 1987 heeft zij in totaal vijf kinderen langdurig in het gezin opgenomen. Zij heeft de bewindvoering gehad voor een inmiddels volwassen pleegdochter en is voogd geworden van een pleegzoon. Tussentijds heeft mevrouw Jansen ook kortdurend kinderen opgevangen, onder wie een tienermoeder met haar baby. Sinds 2011 heeft zij de overstap gemaakt naar de crisisopvang en vangt zij kortdurend voornamelijk baby’s op, waarbij zij de biologische moeders begeleidt tijdens de bezoekregeling en te vroeg geboren baby’s verzorgt in het ziekenhuis.

 

De heer H.J. (Jan) Jansen uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mijnheer Jansen (71) (echtgenoot van mevrouw Jansen) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:
1975-heden: pleegouder. Sinds 1987 bij Jarabee uit Hengelo en Trias Jeugdhulp uit Zwolle. Hij vormt samen met zijn echtgenote een pleeggezin voor kinderen en jongeren. Naast de zorg voor hun eigen twee dochters, is hij gestart met de opvang van kinderen tijdens de vakanties (1976-1983). Vanaf 1987 heeft hij in totaal vijf kinderen langdurig in het gezin opgenomen. Tussentijds heeft mijnheer Jansen ook kortdurend kinderen opgevangen, onder wie een tienermoeder met haar baby. Sinds 2011 heeft hij de overstap gemaakt naar de crisisopvang en vangt hij kortdurend voornamelijk baby’s op. Van 1985 tot 2011 was mijnheer Jansen ook nog vrijwilliger voor de Hervormde Gemeente Nijverdal. Hij begeleidde de kindernevendiensten.

 

De heer J.W. (Wim) van Luinen uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mijnheer Van Luinen (67) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:

In zijn periode in Den Ham:

1984 -1992: vrijwilliger bij en bestuurslid van de Hammer Middenstand Winkeliersvereniging te Den Ham, (nu gemeente Twenterand). Betrokkene heeft als samenbindende factor en als initiator veel betekend. Hij is ook succesvol geweest als pleitbezorger voor investeren in ondernemers, horeca en middenstanders.
1986 -1992: bestuurslid van de Werkgroep Recreatie en Toerisme in Den Ham (tegenwoordig gemeente Twenterand). De intentie van het gemeentebestuur en de recreatieondernemers was samen de recreatieve betekenis van Den Ham te vergroten en te promoten. Betrokkene vertegenwoordigde de Hammer Middenstand. 1987-1991: bestuurslid van het comité Hammer Brinkdagen. Tijdens deze dagen vonden demonstraties plaats, was er een braderie en een avondshow met livemuziek. 1989 - 2003: bestuurslid van de Stichting voor het behoud van zwembad De Groene Jager te Den Ham.
1996 - 2002: bestuurslid en voorzitter van de VVV Den Ham-Vroomshoop
In deze periode was hij ook jarenlang bestuurslid en voorzitter van Tennisvereniging Den Ham.

In zijn periode in Nijverdal (hij woont hier sinds oktober 2000):

2004-heden: vrijwilliger bij en bestuurslid, penningmeester en voorzitter van de Wijkvereniging De Kruidenwijk in Nijverdal. De heer Van Luinen was actief bij de wederopbouw van deze wijkvereniging. Daarnaast had hij een voortrekkersrol bij de bouw van het Kulturhus Kruidenwijk. De wijkvereniging beheert het gebouw. Nu is de heer Van Luinen contactpersoon voor de gemeente voor het Kulturhus (2004-2017) Ook heeft hij een ondersteunende functie binnen de wijkvereniging.

2009-2013: voorzitter van de Vereniging Twentse Hooilanden, een vereniging ter bevordering van het toerisme in Twente, Vechtdal en de Sallandse Heuvelrug. 2011- heden: vrijwilliger bij de Stichting Begeleiding Budget Op Orde Maken (BOOM) te Nijverdal. De stichting is onderdeel van het landelijke project Schuldhulpmaatje.

 

Mevrouw A. (Ina) Muller-Elting te Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Muller (58) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten:
Zij is sinds 1992 parttime werkzaam als zweminstructeur bij Stichting De Waterspetters te Nijverdal, een zwemclub voor mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Zij maakt ook de zwemdiploma’s en is bestuurslid. Zij begeleidt de vrijwilligers en stagiairs en organiseert vrijwilligersavonden.
Tegelijkertijd is zij sinds 1994 werkzaam bij de Stichting Revalidatiezwemmen (SRZ) in Nijverdal. Ze was bestuurslid en ondersteunend docent voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
1992-2007: vrijwilliger bij de Stichting Hellendoorn Helpt Codlea. Deze organisatie ondersteunt de gemeenschap Codlea in Roemenië. De stichting ondersteunt onder andere een internaat, een crèche en een psychiatrisch centrum. Mevrouw Muller was actief in de fondsenwerving, stelde hulppakketten samen en deelde goederen ter plekke uit.
1994-heden: gezinsondersteuner bij een familie met een Oost-Europese achtergrond in Nijverdal. Zij begeleidde hen bij het verkrijgen van een verblijfsvergunning en gezinshereniging.
1994-heden: gezinsondersteuner bij een familie met een dochter met een meervoudige beperking te Nijverdal. Betrokkene ondersteunt o.a. het wassen en andere verzorgden taken.

1997-heden: vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Nijverdal. Mevrouw Muller doet bezoekwerk en organiseert activiteiten zoals excursies en kerst- en paasvieringen.
1998-heden: vrijwilliger bij en bestuurslid van de Stichting Handicamp Outdoor in Nijverdal. Deze organisatie verzorgt kampeervakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Mevrouw Muller was coördinator van de reiscommissie en ondersteunt als verzorger de reizen. Ook was zij actief in de fondsenwerving voor een nieuwe camper en organiseerde zij activiteiten.

2009-heden: vrijwilliger bij Hospice Noetsele in Nijverdal. Mevrouw Muller was gastvrouw en draaide waakdiensten. Momenteel is ze kookvrijwilliger en kookcoördinator.
2012-heden: vrijwilliger bij de Winkel Hebbedingen te Nijverdal. Deze winkel wordt bemand door mensen met een verstandelijke beperking. Mevrouw Muller verzorgt de schoonmaak en ondersteunt creatieve werkzaamheden.

2015-heden: actief bij Stichting De Welle te Nijverdal. Ze organiseert de cursus ‘Koken voor Mannen’, voor oudere alleenstaande mannen.
Sinds 2016 gaat ze ook als vrijwilliger mee met vakantiereizen van de Bosjuweeltjes (mensen met een verstandelijke beperking).

 

De heer G. (Gerdinand) Piksen uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau.

De heer Piksen (62) ontplooit/ontplooide de volgende vrijwillige activiteiten:

1975-2010: vrijwilliger bij en bestuurslid van de Koninklijke Christelijke Muziekvereniging Advendo te Nijverdal. De heer Piksen was onder andere medeorganisator van de jaarlijkse rommelmarkt, lid van de muziekcommissie en voorzitter van diverse bouwcommissies.

1985-heden: vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Nijverdal. Mijnheer Piksen was/is jeugdouderling, wijkouderling, lid van het moderamen en oprichter en dirigent van de cantorij van de Regenboogkerk.
1989-2010: dirigent van het voormalige streektaalkoor Andach te Hellendoorn. Dit koor trad op tijdens kerkelijke diensten en bij bijzondere gelegenheden.

 

De heer D.T.H. (Theo) Reekers uit Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Reekers (75) ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten:

1976-1987: penningmeester en voorzitter van de Parochiële Caritas Instelling St. Antonius van Padua in Nijverdal.
1980-1987: bestuurslid van en lid van de vakgroep Sociaal Beleid bij de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Salland. De heer Reekers was lid of begeleider van diverse werkgroepen, waaronder de werkgroep ter ondersteuning van de boeren ten tijde van de MKZ-crisis.

1981-2004: mede-oprichter en voorzitter van het dekenaat Twente Noord, voorheen Stichting Kerk in de samenleving in Almelo. Hij zette parochiële werkgroepen op, zoals de werkgroep ‘Verliezen verwerken’ en hij organiseerde studiedagen. 1994-2012: bestuurslid en voorzitter van het Katholiek Centrum voor Welzijnsbevordering Overijssel te Hengelo. De heer Reekers initieerde werkgroepen met concrete activiteiten voor hulpbehoevenden

1998-2009: bestuurslid en voorzitter van de stuurgroep Diaconie van het dekenaat Twente, regio Oldenzaal en regio Almelo
2000-2013: bestuurslid van het Katholiek Centrum voor Maatschappelijk Activeringswerk in het aartsbisdom Utrecht. Hij begeleidde de vrijwilligers 2004-2013: vrijwilliger bij de KBO Overijssel. Hij adviseerde het bestuur vanuit de commissie Identiteit en Pastoraal

2008-2013: Vrijwilliger bij en secretaris van het samenwerkingsverband TERRA, voorheen overlegorgaan ‘Meanderen’; TERRA is het samenwerkingsverband voor maatschappelijke activering van de katholieke groepering in Midden-Nederland. De heer Reekers nam deel aan het overkoepelende overlegorgaan

2013-heden: voorzitter van het Antoniuskoor van de Sint Antonius van Padua/Sint Marcellinus Parochie te Nijverdal. Ook verzorgt hij de public relations.

 

Mevrouw J. (Johanna) Rotmensen-Valk uit Daarle is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Rotmensen (73) ontplooide/ontplooit de volgende activiteiten: Voor de Gereformeerde Kerk (nu PKN) in Daarle:

1986-1994: penningmeester van de Orgelcommissie
1990-2014: begeleider op het orgel van de leden van vrouwenvereniging Passage. 2002-2006: diaken
2008-2012: idem
2007-2013: het schoonmaken en onderhouden van het kerkgebouw

Andere activiteiten:
1978-1983: secretaresse van de Schoolcommissie van de Christelijke Basisschool De Ark te Daarle
1984-1990: bestuurslid van het Kinderkoor Jong Leven te Daarle
1985-2013: coördinator van de ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie)-collecte in Daarle
1985 -1998: mantelzorger voor haar vader, buurvrouw, zus en haar schoonzus 2000-heden: winkelbediende van de Huiswinkel in Woonzorgcentrum Het Liefferdinck (ZorgAccent) in Den Ham.
2015-heden: secretaris van de vereniging Ambachten van Vrogger en Noew in Hellendoorn. 

 

                



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Marcel Altena schreef op 26-04-2017

@Redactie, de geplaatste foto is wel erg groot, kan best wat kleiner :-(

Geronimo schreef op 26-04-2017

Marcel, gewoon even op de foto klikken.

Dick Bannink schreef op 26-04-2017

er is nu een andere foto bovenaan geplaatst! op de eerdere foto kon je wel klikken maar die werd niet vergroot!

K-e schreef op 27-04-2017

Zeurders? Het gaat om de mensen die het verdient hebben, en jullie zaneken over een "foto"

Dick Bannink schreef op 27-04-2017

Mijn bedoeling was niet om te ZANIKEN over de onduidelijkheid van een foto! maar was alleen bedoeld om Marcel erop te wijzen dat er Nu wel een duidelijke foto te zien was, zodat de gedecoreerden wel te herkennen waren!

Uw reactie

Naam:
Bericht: