DES 1 wint de derby tegen SVVN met 4-0, Bryan Eshuis de grote man

Datum: 19-02-2017

21.42 uur - Aanvaller Bryan Eshuis was zaterdag de grote man in de derby tegen SVVN. De 23-jarige buitenspeler was de absolute man of the match want hij maakte alle 4 de doelpunten.

De opkomst van de 2 elftallen begeleid door de teams van de week was mede door de het Bengaals vuurwerk sfeervol. Het massaal naar de wedstrijd toegekomen publiek zag DES goed aan de wedstrijd beginnen. Bryan Eshuis had DES al in de eerste minuut op een 1-0 voorsprong kunnen zetten maar zijn inzet miste precisie en verdween aan de verkeerde kant van de paal achter de doellijn. In de 11e minuut zette Bryan Eshuis DES op een 1-0 voorsprong. Na de 1-0 zakte DES in en speelde niet goed en dat gaf SVVN de kans zich in de wedstrijd te voetballen en daarbij kregen zij ook mogelijkheden de gelijkmaker op het scorebord te laten zetten. Toch bleef DES gevaarlijk in de aanval en nadat Nick Deijk een kans op de 2-0 miste door een zeker doelpunt niet te maken, maar zijn inzet tegen de lat zag belanden, was het Bryan Eshuis die in de 43e en 44e minuut wel doel trof en de score voor rust naar 3-0 trok. Geen goed voetbal, maar wel een comfortabele voorsprong meenemen naar de kleedkamer voor de rust stemde natuurlijk wel tot tevredenheid bij de rood-zwarte aanhang.

De 2e helft voetbalde DES beter dan de 1e helft al was het niet allemaal geweldig. Ook SVVN probeerde verandering in de score aan te brengen, maar echt dreigend was het niet wat de groen-witten deze middag lieten zien. Het was wachten op de 4-0 en die kwam er dan ook. Daar waar anderen deze middag het net niet wisten te vinden, lukte dat Bryan Eshuis wel. Hij tekende voor de eindstand met een fraaie kopbal en daarmee werd de onnodige nederlaag van "het wonder van Groot Lochter" meer dan weggepoetst.

Donderdagavond speelt DES 1 een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Hellendoorn om 20:00 uur. Volgend weekend heeft DES geen competitieverplichtingen. Zaterdag 4 maart speelt DES de inhaalwedstrijd in en tegen Bergentheim.