Degradatie dichtbij voor NKC'51 na nieuwe nederlaag

Datum: 19-02-2017

14:53 uur - Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de inhaalwedstrijd tegen Mid-Fryslân op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur. Lisanne Verheij en Amy Ellenbroek begonnen weer in de basis nadat ze de laatste weken ontbraken door blessures.

Na de bespreking van coach Jan Willem Beekhuizen begon NKC’51 de wedstrijd met hoge verwachtingen, echter binnen 5 minuten keek de ploeg al tegen een 1-5 achterstand aan. Via tussenstanden van 4-9, 6-13 werd de rust ingegaan met een duidelijke 10-18 achterstand.

De tegenstander wist elkaar via mooi combinatiespel makkelijk te vinden en rondde de aanvallen doeltreffend af, in tegenstelling tot NKC’51. Het aanvalsspel was vaak veel te slordig. Er werd vaak te geforceerd van te grote afstand geschoten en bovendien werden de kansen slecht afgerond.

Het beeld van de wedstrijd veranderde in de 2e helft weinig, ook nu zagen de toeschouwers een zeer schotvaardig Mid-Fryslân, de schutters van de ploeg profiteerden maximaal van de ruimte die er verdedigend werd weggeven.

Via 13-21, 14-24 en 17-28 eindigde de wedstijd in een ruime 21-30 nederlaag.

In de slotfase kwamen Rick Somberg, Esther Lesscher en de junioren Selina Kamp en Daniel Ding nog in het veld, die laatste wist nog 2 keer te scoren met afstandschoten.

NKC’51 speelt op 4 maart opnieuw een thuiswedstrijd, tegenstander is dan AVO uit Assen, vervolgens  speelt de ploeg op 11 maart nog een uitwedstrijd tegen Mid-Fryslân.

In deze twee wedstrijden zal de ploeg nog punten moeten pakken om in ieder geval rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen.

Wedstrijd: NKC’51 1 – Mid-Fryslân 1

Arbitrage: dhr. Bos en dhr. Van Gorkum

Coach NKC’51: Jan Willem Beekhuizen

Eindstand: 21-30

Ruststand: 10-18