Inschrijvingen audities theaterproductie ‘Het Verzet Kraakt’ geopend

Datum: 19-02-2017

11.09 uur - Ambitieuze (amateur) toneelspelers, acteurs, actrices, zangers en zangeressen kunnen zich tot en met 25 februari a.s. inschrijven om auditie te doen voor de grootste Twentse theaterproductie van het jaar: ‘Het Verzet Kraakt’. De voorstelling rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Alle informatie over de audities is te vinden op www.hetverzetkraakt.nl/auditie.

 
 
 
 
‘Het Verzet Kraakt’ zoekt mensen met ambitie om samen met professionele acteurs en zangers in de eredivisie van de amateurs te spelen. Mensen die in de zomer van 2017 tijd hebben of willen maken om voor deze voorstelling te repeteren en te spelen. De audities zijn op 3 en 4 maart 2017 in Hof 88 in Almelo en staan onder leiding van Kemna Casting: het grootste castingsbureau van Nederland. De auditanten worden beoordeeld op spel en zang. 
 
De amateurcast mag in mei en juni deelnemen aan en aantal workshops ‘acteren – tekst – spel’ verzorgd door Kemna training (het opleidingsinstituut van Kemna Casting). De uiteindelijke bezetting is een groep 40 tot 80 amateur en professionele acteurs/actrices en zangers/zangeressen. Ze worden begeleid door professionals waaronder regisseur Jasper Verheugd, componisten Jan Tekstra en Floris Verbeij, arrangeur Jos Pijnappel en koordirigent Bernie Meems.
 
Wat is ‘Het Verzet Kraakt’?
‘Het Verzet Kraakt’ is een Twentse communityproject rondom de grootste bankroof aller tijden die het Twentse verzet in november 1944 in Almelo heeft gepleegd. Het project bestaat uit drie onderdelen: exposities in zes gemeenten in mei – juli 2017, de theaterproductie in augustus/september 2017 en een speelfilm in 2019. 
 
Onderdeel van ‘Het Verzet Kraakt’ is een musical en theaterspektakel in augustus/september 2017. De theaterproductie wordt  20 – 25 keer opgevoerd voor een publiek van ongeveer 1.250 bezoekers per keer. Bezoekers krijgen een avondvullend programma voorgeschoteld met eten, drinken en een voorstelling. Het spektakel wordt opgevoerd op een oud industrieterrein (Indiëterrein) en een rangeerterrein bij het station in Almelo. 
 
Aan de basis van ‘Het Verzet Kraakt’ staan de makers van de stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ uit 2014.
 
Auditievoorwaarden ‘Het Verzet Kraakt’
 
-  Je bent 16 jaar of ouder
-  Je kunt goed zingen en/of toneelspelen
-  We zoeken zowel mannen als vrouwen. Maar, er zijn meer mannen- dan vrouwenrollen te verdelen. Dus: meld je aan, zeker als je een man bent
-  Je bent tussen 10 augustus en 24 september 2017 beschikbaar. In die periode repeteer je minimaal 10 keer en speel je minimaal 10 voorstellingen. NB. De exacte tijdsinvestering hangt af van je ambitie en je rol
-  Je bent beschikbaar voor een aantal repetities met het ensemble voor het instuderen van koornummers in het voorjaar: mei/juni/juli (nadere invulling volgt)
-  Je kunt op vrijdag 3 maart of zaterdag 4 maart tussen 10.00 – 16.00 uur auditie doen
 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: