Nieuws Damclub Nijverdal

Datum: 19-02-2017

11.00 uur - In de laatste ronde van de nationale competitie in de hoofdklasse A stond er voor het eerste tiental van de DC Nijverdal weinig meer op het spel, maar voor tegenstander Het Noorden uit Groningen iets meer. Was voor de Nijverdalse ploeg een gedegen plek in de middenmoot het hoogst haalbare, de Groningers hadden bij winst nog kans op de nacompetitie en moest winnen om via een tweede plek deelname aan promotiewedstrijden zeker te stellen. 

 
 
In Groningen gingen de Nijverdallers goed van start. Na de puntendeling van Ronny Koop, die verzuimde toe te slaan in gewonnen positie, opende Rinus Morsink de score. Hij versloeg in een vloeiende aanvalspartij de tweede man van de Groningers. Zijn goede voorbeeld werd gevolgd door Bill Neven. In een klassiek middenspel wist hij veel beter de juiste weg te vinden dan zijn tegenstander en in het eindspel stelde hij eenvoudig de winst veilig. Met een 1 – 5 tussenstand in Nijverdals voordeel worstelde Paul Everloo met de Groningse grootmeester Dolfing en leek met enig kunst- en vliegwerk af te stevenen op een remise. In het gevorderde middenspel echter, hield hij, ook al gehaast door de klok, even zijn verdediging niet goed in de gaten. Een vijandelijke doorbraak was daardoor onvermijdelijk en Everloo gaf teleurgesteld op, waarmee Het Noorden de achterstand tot twee punten terugbracht.
 
Vervolgens regende het puntendelingen op de diverse borden. Invaller Ronald Sempel behaalde zijn tweede achtereenvolgende resultaat, nadat hij zelfs de winst in zijn partij verzuimd had. Gerrit Boom kwam dicht bij de winst, maar een offerwending gooide roet in het eten. Ook topscorer Artem Ivanov boekte een voor hem mager resultaat. Zijn eindspel schoot net te kort voor de winst, zodat de fragiele marge van twee punten intact bleef.
 
De ploeggenoten van Rienk van Marle hielden hun hart vast bij de aanblik op zijn bord. Met een offervariant, waarin hij ten koste van drie schijven doorbrak, wist hij nog net het onheil af te wenden en boekte een krappe puntendeling. 
 
De laatste twee partijen waren minder spannend. Teamleider Harrie Hoonhorst kreeg enig voordeel tegen zijn jeugdige tegenstander en deelde in een voor hem voordelig eindspel de punten. Michel Koop was in een gelijkwaardig eindspel beland en gaf geen krimp, ondanks de verwoede pogingen van zijn opponent om via een winstpartij de score alsnog gelijk te trekken. Zijn puntendeling bracht de eindstand op 9 – 11 voor de DC Nijverdal, waarmee de competitie op de valreep nog enige glans kreeg. Ook al omdat in de inhaalronde vorige week de Achterhoekse formatie DUO, toen nog koploper, met eenzelfde resultaat aan de zegekar gebonden was.
Derhalve eindigde de DC Nijverdal op een keurige zesde plaats in de eindrangschikking en kan het terugzien op een tevredenstellend seizoen.
 
De gedetailleerde uitslag luidt als volgt:
 
Het Noorden Groningen– DC Nijverdal 9 – 11
 
T. Visser  -  Harrie Hoonhorst  1 - 1
J. Rademaker - Ronald Sempel 1 – 1
A. Kamps   - Ronny Koop   1 – 1
B. de Jong  - Artem Ivanov    1 - 1
R. Wijpkema - Bill Neven   0 – 2
P. Wijninga - Rienk v. Marle  1 - 1
J.van Meggelen - Michel Koop  1 - 1
M. de Jong - Gerrit Boom   1 – 1
N. Hoving  - Rinus Morsink  0 – 2
M. Dolfing - Paul Everloo  2 - 0
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: