ZINiN Bibliotheek tweede in landelijke uitleen Top 10

Datum: 16-02-2017

14:05 uur - Uit onlangs gepubliceerde cijfers van het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen is gebleken dat de ZINiN Bibliotheek zich op de tweede plaats van de Top 10 met meeste uitleningen per lid heeft weten te positioneren. ZINiN directeur Chris Funk toonde zich vanmorgen verheugd met deze notering, waaruit blijkt dat de bibliotheek nog steeds in een duidelijke behoefte voorziet. 

 

 

 

Uitleencijfer belangrijk
Uit de cijfers blijkt dat er maar liefst 42,3 uitleningen per lid van de bibliotheek plaats vinden in de gemeente Hellendoorn. Alleen Enschede scoort beter met 44,8 uitleningen per lid. Deze cijfers werden vandaag bekend gemaakt en zijn berekend door het Ministerie van Onderwijs Cultuur & Wetenschappen.
‘Hoewel we tegenwoordig graag ook onze ‘nieuwe’ kernfuncties laten zien, zijn bibliotheken in ons land nog altijd goed voor bijna 80 miljoen uitleningen. Met andere woorden, elke Nederlander leent gemiddeld zo’n vier tot vijf boeken per jaar’, aldus Chris Funk.
 

Overijssel scoort hoog
De provincie Overijssel scoort hoog in deze ‘uitleenlijst’, maar liefst zes bibliotheken staan in deze provincie, met op de eerste plaats Enschede. Ook buurgemeente Rijssen-Holten scoort goed en eindigde in deze Top 10 op een zesde plaats met 34 uitleningen. Het landelijk uitleengemiddelde ligt op 20,7. Opvallend in de lijst is dat met name gemeenten met een christelijke achtergrond een stevige leescultuur kennen.

Lid worden
Het eenvoudig om lid te worden van de ZINiN Bibliotheek op www.zininbibliotheek.nl/lid-worden. Hier vindt u alle benodigde informatie. Maar u kunt ook naar één van de vestigingen komen, de adressen vindt u op www.zininbibliotheek.nl. Naast het uitlenen van boeken, cd’s en dvd’s lenen, biedt de ZINiN Bibliotheek nog veel meer activiteiten, zoals gratis cursussen voor haar leden, workshops voor jong en oud, lezingen, digitale opleidingen, invullen van belastingformulieren, etc. Ook hiervoor kunt u informatie vinden op www.zininbibliotheek.nl.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

J noetseler schreef op 16-02-2017

En nu nog een stille lees tafel Want zo als het nu is kom je er in Nijverdal Zeer slecht van af Het is aan de lees tafel net een hanen tafel zo n geschreeuw We kunnen een voor beeld nemen Aan Rijssen en Wierden daar hebben ze nog een gene lees tafel Zonder al dat ge kwek Doe wat mee Chris

Wat ben ik toch een tut! schreef op 16-02-2017

De grote leestafel in tijdschriftenhoek is dagelijkse hangplek voor oudere mannen die de amateurvoetbal bespreken. Juist heel goed, bieb als ontmoetingsruimte maar dan wel graag in de hoek linksaf bij de ingang, maak daar de kranten-lees- en praattafel. Zodat het in tijdschriftenhoek rustig is.

Coen schreef op 16-02-2017

Ik sluit me bij de reacties hierboven aan, het wordt met de week erger. Het zou fijn zijn als er wat aan gedaan wordt.

Johan. schreef op 17-02-2017

Oorkappen aanschaffen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: