Politie waarschuwt voor oplichting via WhatsApp

Datum: 18-08-2016

11.50 uur - Er komen meerdere meldingen/aangiften binnen van mensen, die via de WhatsApp worden opgelicht. De daders nemen een profielfoto aan van een kennis en beginnen een gesprek met u. Tijdens dit gesprek doet men voorkomen uw kennis te zijn.

 
De dader vraagt u om in verband met een slechte WiFi verbinding een aantal zaken te regelen, waaronder geld over te maken op betaalrekeningen. Door het geloofwaardige verhaal en de juiste foto kunt u er snel intrappen en op deze manier zijn een aantal mensen al honderden euro's kwijtgeraakt.
 
Mocht u geld over moeten maken na een WhatsApp gesprek, checkt u dan even goed of de persoon ook daadwerkelijk de persoon is, die u verwacht dat hij is. 
 
Bent u getuige of slachtoffer geweest van deze oplichting of heeft u informatie, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie Oost-Nederland, basisteam Twente West, bereikbaar op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

pff schreef op 20-08-2016

en dit soort oplichters maken ook gebruik van buurtgroepen, krijgen ze tenminste een appje als ze ontdekt zijn. :)

Han schreef op 21-08-2016

Heel goed dat de politie hiervoor waarschuwt, begrijp me niet verkeerd. Ik snap niet hoe een mens hier in trapt. Of het normaal is om geld te vragen voor een betere wifi verbinding via de app. Oja, half Nederland communiceert alleen nog maar met elkaar via "social media". Dan is het wel normaal om via de app geld te vragen. Ik geloof dat ik ouderwets word?

Uw reactie

Naam:
Bericht: