“Heel Nijverdal bakt” op Reggesteyn

Datum: 24-05-2016

16.45 uur - Wie goed kijkt, ziet dat donderdagmorgen, 26 mei, een deel van de leerlingen in de gangen en de keuken van Reggesteyn-W. de Clercqstraat net iets jonger zijn dan gewoonlijk. Het zijn de finalisten van “Heel Nijverdal bakt” of “Heel IKT bakt” die gebruikmaken van de Reggesteynkeuken.

 
 
Het zijn leerlingen uit groep 7 en 8 van het christelijke basisonderwijs in Nijverdal (Stichting Ieder kind Telt) dat dit jaar 150 bestaat. Het hele jaar door zijn er feestelijkheden, met nu de finale van de bekende taartenwedstrijd.
 
Voor de activiteit werken de scholen onder leiding van docent Wies Bouwman in de Reggesteynkeuken van de afdeling ‘Zorg & Welzijn’. Samen met de heer Kievits, kok van de Bowling Boerderij Nijverdal, verzorgt Bouwman de jurering van de taarten. De taarten worden beoordeeld op originaliteit, afwerking en smaak.
 
Elke basisschool van de stichting IKT vaardigt een finalist af die zich even voor negen uur ’s morgens bij de ingang aan de Meester Pontsteenlaan meldt. Tijdens de wedstrijd maken zij hun eigen taart op een basisbodem. Zij hebben in totaal twee uur, tot 11.00 uur, de tijd voor het maken van hun smakelijke creatie. De kinderen kunnen zich uitleven met eetbare decoraties, rolfondant, marsepein en vormpjes, waarbij het thema ‘feest’ centraal staat.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Dianne schreef op 24-05-2016

Eline van Talentrijk, heeeeeeeel veel succes!!!!!

mirjam schreef op 25-05-2016

Eline van Talentrijk...wij wensen je morgen heeeel veel succes..topper

Uw reactie

Naam:
Bericht: