Stolpersteine gelegd voor Joodse slachtoffers uit de gemeente Hellendoorn

Datum: 05-11-2015

16.15 uur - ‘Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is.’ Vandaag vond de officiële onthulling plaats van twaalf Stolpersteine in het bijzijn van nabestaanden en andere genodigden.

 
 
Bij Wilhelminastraat 102, daarna Rijssensestraat 101 en vervolgens Keizerserf 28 werden elf Stolpersteine gelegd, allen voor leden van de familie Samuel. 
Ten slotte begaf het gezelschap zich naar Krönnenzommer om een Stolperstein te onthullen voor Wolf Levie. Daarna werd In het Memory Museum zal een paneel onthuld met informatie over de personen.
 
De Stolpersteine zijn ontworpen door Günter Demnig. De kunstenaar brengt door heel Europa gedenktekens aan op het trottoir voor de huizen van mensen die door de nazi's verdreven, gedeporteerd, vermoord of tot zelfmoord gedreven zijn. Deze Stolpersteine herinneren onder andere aan Joden, Sinti en Roma, politieke gevangenen, homoseksuelen, Jehova's getuigen en gehandicapten.
De kunstenaar noemt ze Stolpersteine omdat je erover struikelt met je hoofd en je hart, en je moet buigen voor de slachtoffers om de tekst te kunnen lezen.
 
Het leggen van de Stolpersteine in Hellendoorn is een initiatief van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal, het Memory Museum en Oald Heldern de Noaberschop.
 

Foto's Oald Heldern de Noaberschop
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Pietje Puk schreef op 05-11-2015

Het is Wilhelminastraat 110 en niet 102. Redactie doe beter je werk.

P2M schreef op 06-11-2015

Iets vriendelijker mag ook.

Pietje Puk schreef op 06-11-2015

Ik zal er in het vervolg aan denken. Bedankt P2M

Uw reactie

Naam:
Bericht: