Ruim 1.100 basisschoolleerlingen leren meer over geld

Datum: 05-03-2015

Van 9 tot en met 13 maart vindt voor de vijfde keer de landelijke Week van het geld plaats. Een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van financiële educatie voor kinderen in het basisonderwijs.

 
 
Adviseurs van Rabobank Noord en West Twente staan voor de klas op 34 basisscholen en leren ruim 1.100 basisschoolleerlingen meer over geld.  
 
Gastles financiële educatie
Door kinderen jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Financiële educatie heeft op dit moment geen vaste plek in het onderwijs. Om leerlingen en basisscholen te helpen, hebben de Nederlandse banken het programma ‘Bank voor de klas’ ontwikkeld. In de Week van het geld geven bankmedewerkers gastlessen op basisscholen in heel Nederland. Rabobank Noord en West Twente geeft 54 gastlessen aan groep 6 tot en met 8. Jong geleerd is oud gedaan!
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 05-03-2015

Slimme zet van de bank en slim zijn ze natuurlijk. Dat kinderen onderwijs krijgen ten aanzien van geld vind ik logisch. Alles draait hier tenslotte om geld. Mijn voorkeur zou uitgaan naar iemand met dezelfde kennis maar met de nodige objectiviteit. Zodat tijdens de voorlichting het instituut bank ook onder de loep wordt genomen. Wat was er voor de crisis bij een bank wel mogelijk en na de crisis niet? En hoe komt dat? Je zou in dit geval in plaats van succes haast zeggen laat je geen loer draaien. Beetje rare onderwijsconstructie, maar goed, er is wel meer dubieus in deze tijd. Prettige dag.

Mitis schreef op 05-03-2015

Ik vind het goed dat ze hier aandacht aan besteden, een kleinzoontje van me vind muntgeld nog steeds aantrekkelijker dan papiergeld en dat moet nodig veranderen...

William S. Burroughs schreef op 06-03-2015

Aan Mitis. Het is goed dat ze leren tellen maar ik vind het in mijn beleving niet echt rijmen. Het klinkt toch een beetje alsof ik eerst uw huis afbrand en vervolgens kom met brandpreventie. Het blijft een wat dubbel gevoel. Bank en educatie. Prettige nacht.

Mitis schreef op 06-03-2015

@ W.S.B. De wereld staat bol van commercie daar ontkomen kinderen toch niet aan, zo ergerde ik me vroeger aan de over linkse schoolmeesters met hun indoctrinatie, gelukkig blijkt nu dat mijn kinders zelf ook hersens hebben, het komt vast goed....

William S. Burroughs schreef op 06-03-2015

Aan Mitis. Laten we het er maar op houden dat we in onze reactie allebei een beetje uit de bocht vlogen. U over de rechter flank en ik over de linker. Geeft niks. Alles komt goed zei Gautama Boeddha altijd. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: