Basisschool de Es neemt deel aan Ice Bucket Challenge

Datum: 30-08-2014

10.10 uur - Gisteren hebben leerlingen en leerkrachten van basisschool de Es in Hellendoorn meegedaan aan de Ice Bucket Challenge voor de spierziekte ALS.

 
Sinds deze zomer wordt er met  de Ice Bucket Challenge aandacht gevraagd voor de spierziekte ALS. De korte spierverkramping die de deelnemers aan de Ice Bucket Challenge als schrikreactie krijgen door het koude water dat ze over zich heen krijgen staat symbool voor de spierkrampen waar mensen die lijden  aan de ziekte ALS dagelijks mee te maken hebben.
 
Op basisschool De Es zijn de leerlingen van groep 8 en de leerkrachten door een ouder van de school uitgedaagd om deel te nemen aan deze actie. Deze werd gisteren om 12.00 uur op het schoolplein van de school gehouden.
 
Behalve aandacht vragen voor de slopende ziekte is de Ice Bucket Challenge ook een manier om geld in te zamelen. Op basisschool De Es werd het zendingsgeld gedoneerd aan de stichting ALS Nederland. In totaal is een bedrag van € 211,75 opgehaald.

De Es heeft de leerlingen en leerkrachten van De Blenke uitgedaagd om ook deel te nemen.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Miesje schreef op 31-08-2014

Ik heb een geliefd familielid verloren aan deze vreselijke ziekte. Geweldig zoals deze actie succes heeft, met aandacht en met geld. Super!!!! Uiteraard heb ik zelf ook meegedaan.

Uw reactie

Naam:
Bericht: