Zonneauto rijdt voor publiek

Datum: 10-07-2013

12.32 uur - Vrijdag 12 juli organiseert Solar Team Twente een openbare testdag in het FBK-Stadion te Hengelo. Voor het eerst zal de nieuwe zonneauto, The RED Engine, rijdend te zien zijn.

 

Naast snelheidsrondes zullen we u ook een kijkje achter de schermen bij het testen geven in de voorbereiding op de World Solar Challenge in Australië. Tussen 15.30 uur en 17.00 uur is vrije inloop mogelijk.

Nadat The RED Engine op 19 juni onthuld is door het koningspaar startte voor Solar Team Twente al snel de volgende fase: het testen van de zonneauto. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de race in Australië worden vele kilometers gemaakt en o.a. snelheidstesten, slalommen en noodstops uitgevoerd.

Sindsdien is de snelheidsgrens van 100 km/h al overschreden. Daarnaast is in de testbaan een wildrooster nagebouwd om de vele zogenaamde ‘cattlegrids’ na te bootsen die Solar Team Twente tijdens de World Solar Challenge in Australië veelvuldig tegen zal komen. Met deze testen simuleert Solar Team Twente de omstandigheden tijdens de World Solar Challenge in Australië. Alles om perfect voorbereid te zijn, alles om te winnen!

World Solar Challenge
Meer dan 3.000 kilometer, van noord naar zuid, dwars door de Australische outback. Op 6 oktober start de World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met haar zelfgebouwde zonneauto door de Australische woestijn. Het team van Saxion en Universiteit Twente doet mee in de Challenger Class, de Formule 1-klasse voor zonneauto’s. Het team wil binnen vier dagen finishen in Adelaide en overnacht in de outback.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Tom schreef op 10-07-2013

Mooi om te zien dat er weer grote verschillen zijn met team Delft. Kijken of ze dit jaar ook weer hoge ogen gaan gooien.

Uw reactie

Naam:
Bericht: