Geschiedenis van Hulsen

Datum: 18-03-2013

Op 30 maart aanstaande is er een inloopochtend gepland in dorpshuis Sion. Plaatselijk Belang Hulsen en de Historische Kring Hellendoorn/Nijverdal organiseren dan een voor iedereen toegankelijke bijeenkomst over de geschiedenis van Hulsen. 

 

 

In het afgelopen jaar zijn vrijwilligers druk bezig geweest om zoveel mogelijk informatie en materiaal te verzamelen over de geschiedenis van Hulsen. Tijdens de geplande inloopochtend wordt het materiaal getoond, dat tot nu toe is gevonden en gekregen. Aanleiding om in de geschiedenis van Hulsen te duiken is de aanleg van het ‘hart van Hulsen’: naast twee rustbankjes en een mooi beeldje van een turfsteker, is ook een informatiebord geplaatst, waarop in het kort de geschiedenis wordt vermeld. 

Plaatselijk Belang Hulsen heeft in samenwerking met de Historische Kring Hellendoorn/Nijderdal de zoektocht naar het verleden geïnitieerd. Hierdoor werd duidelijk dat er heel veel materiaal is, maar ook dat door het ouder worden van de oorspronkelijke Hulsenaren veel kennis van en materiaal over de geschiedenis verloren dreigt te gaan. Deze inloopochtend moet dan mede worden gezien als een manier om nog zoveel mogelijk foto- en filmmateriaal te verzamelen. Hiermee wordt de geschiedenis van Hulsen voor de toekomst vastgelegd én behouden!

Op zaterdag 30 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom.

Dorpshuis Sion, G.H. Kappertstraat 45a, Hulsen.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: