Hulde aan Helga

Datum: 07-12-2012

Ik stap in mijn auto en start de motor waarop meteen een oorverdovend lawaai uit de boxen schettert.
Aargh! Mijn man heeft mijn auto weer eens gebruikt.

 

 

Dit is een duidelijk teken dat er een erg leuk liedje werd het gedraaid tijdens de laatste minuten van zijn autorit, want dat gaat bij hem vaak samen met de nodige decibellen.
Het gevolg is dan meestal dat ik bijna bezwijk onder een hartverzakking  als ik daarna mijn auto start.

Afijn, al vrij snel veranderd mijn geërgerde blik in een liefelijk glimlachend gezicht want uit de boxen van de radio klinken de 1e jingle Bells van dit jaar… Kèèèèèèèrst!!

Na Sinterklaasavond, de 5
e avond van december, waarbij Nederland meteen werd getrakteerd op een wit winters dekje, vaart Sinterklaas met zijn Stoomboot 2012 uit.
Geen undercoveragenten meer die verkleed zijn als Zwarte Piet, dus die hoeven we ook niet meer te wantrouwen, allemaal weer terug naar Spanje.
“Santa Claus” helpt ze graag een handje door hem nog een laatste duwtje zuidwaarts te geven, om vervolgens samen met Koning Winter zijn intrede te doen, want die 2 gaan toch eigenlijk wel hand in hand.

Jaahaa, had die Helga van Leur het toch maar mooi bij het rechte eind een maand geleden, toen ze ons Nederlanders vertelde dat er sneeuw zou vallen rond pakjesavond!
Best een hele prestatie, er zijn ook meteorologen die er zelfs een dag van te voren nog compleet naast zitten.
Al die waarschuwingen voor slecht vorstig winterweer elk jaar, we vragen ons het elke keer weer af: zou het dit jaar echt zo zijn?
Die 10 cm. Sneeuw? Die langdurige vrieskou? IJzel? Gladde wegen?
Weeralarmen, Spitsalarmen, code oranje, menig meteorologische uitdrukking wordt uit de kast gehaald.

Zo kijkt de één reikhalzend uit naar een Elfstedentocht, terwijl de ander de winter vervloekt en zweert bij meer tropische temperaturen.
Of we nou liefhebber van de winter zijn of niet, we laten ons toch veelal heerlijk beïnvloeden door al die onheilspellende weerberichten.

Zo stond er in de kluswinkel een rij mensen bij de kassa, allemaal gewapend met een sneeuwschuiver in de hand, best een hilarisch gezicht.
En ook de run op handschoenen en mutsen is weer in volle gang, waardoor de eerste schappen van de Hema alweer leeggeplunderd zijn.
Strooizout wordt ook weer overal vandaan getoverd, iedereen maakt zich op voor het “ergste”.

Ach, ook dit keer viel het weer mee.. geen 20 cm. sneeuw voor de inwoners van Hellendoorn en Nijverdal.
Maar ook dat kleine beetje sneeuw werkt voor sommige liefhebbers onder ons aanstekelijk.
Ik denk dat ik Patricks voorbeeld maar eens ga volgen!
Al die kersttroep weer achter de luiken vandaan trekken, zoeken naar het beste Glühwein-recept, en heel hard mee jengelen op “All I want for Christmas” tijdens het versieren van ons huis.
Ik zie al voor me hoe ik morgen met knisperende nepsneeuw van het kerstdorp onder mijn sokken en verdwaalde glitters in mijn haar aan het einde van de dag voldaan neerplof bij de openhaard met een beker warme chocolademelk.
Tja, die 1
e jingle Bells op de radio, de kerstversiering door het winkelcentrum, de lampjes in de bomen van de buurman samen met de beloofde sneeuw van Helga zijn voor mij de ultieme ingrediënten voor een kerstgevoel.
Namens mij is Koning Winter van harte welkom.

Fijn weekend allemaal! Liefs Dycke (spreek uit: Dieke ;)

 

De laatste column is voortaan ook te lezen door te klikken op de afbeelding in de linker kolom van de website. De andere columns zijn te vinden bij het menu " Uit 't hart "



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Frans uit het Dal schreef op 07-12-2012

"Kerstgevoel" Voor velen is dit een gevoel van verplichtingen. Visite ontvangen, koken voor de gasten. Twee dagen van ellende. Voor een ander twee dagen van bezinning. Waarom een witte kerst met sneeuw en jingle bell muziek, Kerst is voor mij 2 vrije dagen met gewoon doordeweeks eten zonder franje.

Tom schreef op 09-12-2012

Mooi spul die sneeuw, zou alleen bij 25° C moeten vallen en niet als het stervens koud is. :)

Uw reactie

Naam:
Bericht: