Gemeentelijke derby in Hellendoorn

Datum: 01-05-2024

19.03 uur - Aanstaande zaterdag reist SVVN een klein stukje noordwaarts om in Hellendoorn de gemeentelijke derby tegen de plaatselijke VV te spelen. Met nog vier speelrondes te gaan waar SVVN in drie in actie komt zijn we in de cruciale fase beland en moeten alle beslissingen nog vallen.

Afgelopen zaterdag werd er niet gevoetbald wegens Koningsdag. De week ervoor trof SVVN op eigen veld concurrent Wilhelminaschool. De wedstrijd eindigde zoals die begon en het gelijke spel was de enige rechtvaardige uitslag hoewel beide ploegen kansen kregen om te winnen. Het meest blije met dit resultaat waren de overige concurrenten die hun kans schoon zagen dichterbij te komen wat ASV’57 en Blauw Wit’66 uiteindelijk lukte. SVVN blijft daardoor achtste met twee punten meer dan Wilhelminaschool maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Daarachter staat Blauw Wit met evenveel punten en een wedstrijd minder gespeeld. De onderste drie hebben drie en vier punten minder dan SVVN maar hebben allen nog een wedstrijd te goed ten opzichte van de groenwitten.

Na een moeizaam begin is VV Hellendoorn opgeklommen naar een plaats in de subtop. De laatste nederlaag stamt alweer van 18 november van vorig jaar en VV Hellendoorn is nog volop in de strijd voor de nacompetitie voor promotie. Dat kan via de 2de periode waar VV Hellendoorn tweede staat achter Helios die al een periode heeft of via de eindstand waarbij de huidige derde plaats voldoet voor kwalificatie. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen zo ook de laatste bij VV Daarlerveen. De uitslag was 0-3 in het voordeel van VV Hellendoorn.
De heenwedstrijd in Nijverdal op 2 december was een tumultueuze wedstrijd. In de tweede helft werd VV Hellendoorn gereduceerd tot een negental en toen in 89ste minuut Tygo Vliek met zijn tweede doelpunt deze middag SVVN op voorsprong schoot leek een overwinning binnen handbereik. In blessuretijd kreeg ook SVVN tot twee keer toe een rode kaart en maakte VV Hellendoorn in de allerlaatste seconde de gelijkmaker. Wat had de wereld er anders uitgezien als SVVN deze twee punten erbij had gehad. Maar dat geldt ook voor andere wedstrijden waar SVVN in de slotfase de punten uit handen gaf
.
De wedstrijd in Hellendoorn tussen VV Hellendoorn en SVVN staat vaak garant voor meeslepende wedstrijd. Hopelijk is dat ook deze editie het geval en kan SVVN de drie broodnodige punten mee naar Nijverdal nemen. De wedstrijd op Sportpark De Voordam begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Erwin Heijmeriks uit Emst. Komt allen de Volharding aanmoedigen!