Filmdrama ‘May December’ bij ZINema Filmhuis

Datum: 02-04-2024

16.38 uur - Ooit was Gracie in het nieuws vanwege een schandaal, waarin zij als 34-jarige lerares een verhouding startte met een 12-jarige leerling uit haar klas. Destijds werd het schandaal breed uitgemeten in de pers. Jaren later wordt er een film gemaakt over het schandaal en komt actrice Elizabeth, die de rol van Gracie gaat spelen, het gezin van Gracie bestuderen voor deze film.


Gracie is ondertussen met de jongen getrouwd en bevindt zich in een omstreden huwelijk. Samen hebben ze twee dochters gekregen. De filmhuisfilm ‘May December’ (een Amerikaanse uitdrukking voor een relatie tussen twee mensen met een groot leeftijdsverschil), die op dinsdag 16 april om 20.00 uur bij het filmhuis van ZINema te zien is, baseert zich losjes op deze geschiedenis. 

Speelbas tussen twee vrouwen
Gracie en Joe lijken een perfect gezin te vormen met hun twee kinderen, maar hij was nog maar een puber toen zij een relatie met hem begon. Zij draaide voor tweederangs kinderverkrachting zeven jaar de bak in, maar jaren later besloot het stel toch met elkaar te trouwen. Als de actrice Elizabeth hen komt bestuderen om zich in te kunnen leven in de rol van Gracie (een film in een film) wordt Joe een speelbal tussen beide vrouwen, die hun emoties op hem projecteren. Een verhaal waar je makkelijk een oordeel over wilt vellen, maar of dat verstandig is….

Kaarten reserveren
Kaarten voor ‘May December’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: