SVVN is going to Brazil. Again!

Datum: 22-05-2023

11.35 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN haar laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. En wat voor een affiche! Nummer twee en onze gemeentegenoten VV Hellendoorn kwam op bezoek. De Hellendoorners moesten vorige week de titel overlaten aan Rigtersbleek omdat zij zelf thuis verloren van DE Esch en de Bleek wel wist te winnen. VV Hellendoorn staat vast op de tweede plaats en kunnen zich opmaken voor de nacompetitie.

Hellendoorn speelt wel vaker in de nacompetitie en weet dat het daarin met een goed gevoel moet beginnen om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Ook SVVN zal nacompetitie spelen. SVVN heeft nog één punt nodig uit de laatste twee wedstrijden om als derde te eindigen wat betekent dat SVVN deze nacompetitie met een thuiswedstrijd begint.

Het was een zonovergoten zaterdagmiddag. Het clubgebouw was feestelijk aangekleed voor heropening later deze middag. Veel mensen wisten de weg naar ons Sportpark te vinden. Iedereen ging er maar eens goed voor zitten om vervolgens zo’n 20 seconden na de aftrap weer te gaan. De bal wordt teruggespeeld op keeper Max Hulsebos van Hellendoorn. Nick Snellink zet druk en de keeper speelt de bal zo maar in de voeten van Teun Bakhuis die van een meter of 18 de bal in het doel schiet. Om maar even van een flitsende start te spreken!

In de achtste minuut geeft Tijn Poortman een diepe bal vanaf rechts. Een verdediger van Hellendoorn schat de bal helemaal verkeerd in en geeft Tygo Vliek daardoor een vrije doortocht naar de keeper. Daar weet Tygo wel raad mee en hij schuift de bal onder de keeper in het doel. Zo komt SVVN al vroeg in de wedstrijd op een comfortabele voorsprong. Deze had nog hoger kunnen uitvallen. In de 11de minuut geeft Marvin Thomas vanaf links met buitenkant rechts een heerlijke voorzet. De bal gaat maar nipt voorbij aan Tygo Vliek.

Toch verloopt niet alles naar wens deze middag. Al in de 16de minuut moet Nick Snellink geblesseerd het speelveld verlaten. Het blijkt een behoorlijke aderlating voor SVVN te zijn. Gaandeweg komt Hellendoorn beter aan voetballen toe en krijgen ze ook kansen. De allergrootste is in de 28ste minuut. Een voorzet van rechts beland op het hoofd van een aanvaller die van dichtbij de aansluitingstreffer lijkt te gaan scoren. Maar dan is er niet rekening gehouden met Patriz Loohuis die met een miraculeuze redding zijn doel weet schoon te houden.

Toch komt een minuut later die treffer er wel. Ruben Hendriks stoomt op vanaf rechts en geeft de bal op Kem Roeloffzen. Nu is zelfs Patriz kansloos en staat het 2-1. Het laatste wapenfeit van de eerste helft komt van de voet van Marvin Thomas. Op de rand van de zestien schiet hij venijnig op doel. Keeper Hulsebos tikt de bal stijlvol over zijn doel. Zo gaat SVVN rustten met een voorsprong, maar is de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Op de stand na is de wedstrijd namelijk aardig in evenwicht.

In de tweede helft gaan de gasten naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen leidt niet direct en dat vooral om het verdedigingsblok Martijn ter Steege en Robin de Jong weer eens uitstekend voetbalt. Toch lijken zij in de 61ste minuut te moeten capituleren als Boy Sasbrink vogeltje vrij voor Patriz Loohuis verschijnt en de bal in het doel schiet. Hij staat echter buitenspel dus dat feest ging niet door. Een minuut later moet ook Ronald van den Berg het veld geblesseerd verlaten.

In de 66ste minuut is het wel raak maar dan aan de andere kant. Een voorzet van links wordt doorgekopt door een verdediger van Hellendoorn en zet Marvin Thomas oog in oog met de keeper. Marvin jast de bal hoog tegen de touwen. De grensrechter vlagt maar dat is natuurlijk kansloos. Niet alleen kwam de bal van een Hellendoorner, maar Marvin stond ook nog eens meters achter de laatste man. Uiteraard keurde de scheidsrechter het doelpunt goed.

SVVN lijkt op rozen te zitten door deze ruime voorsprong, maar krap twee minuten later slinkt deze alweer. Bram Kamphuis schakelt met een simpele schijnbeweging zijn directe tegenstander uit en passeert Patriz Loohuis met buitenkant rechts. Zo wordt het nog billenknijpen de laatste twintig minuten. Hellendoorn gaat op zoek naar de gelijkmaker terwijl SVVN juist de overwinning over de streep wil trekken. In de 86ste minuut komt Marvin Thomas in balbezit. Hij slalomt zich een weg door de verdediging. Helaas blijft de beloning uit want zijn schot gaat voorlangs. De laatste kans van de wedstrijd is voor Joep Wagenmans van Hellendoorn. Hij komt oog in oog met Patriz Loohuis en voor de zoveelste keer laat Patriz zich tot winnaar kronen in een rechtstreeks duel.

Zo wint SVVN ook van Hellendoorn. De euforie is groot na afloop. De derde plaats is bereikt en op 30 mei mogen we de eerste nacompetitiewedstrijd thuis voetballen. Na afloop schallen The Vengaboys uit de speakers van hernieuwde kantine. Ooit werd er door speler van Hellendoorn een filmpje gestuurd naar een staflid van SVVN waar de Hellendoorners feestvieren met To Brazil na de overwinning op SVVN. Dat was de laatste overwinning van Hellendoorn. Iets met karma. Volgende week gaat SVVN op bezoek in Wierden bij Juventa’12 voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd op Sportpark Het Lage Veld begint om half drie.