VV Bruchterveld – SVVN

Datum: 19-04-2023

15.12 uur - Aanstaande zaterdag speelt het eerste elftal van SVVN wederom een uitwedstrijd. Dit keer gaat de reis naar Bruchterveld om daar op Sportpark Noppenweide de degens te kruisen met de plaatselijke voetbalvereniging. Ook afgelopen zaterdag speelde SVVN een uitwedstrijd. Na een goed begin zakte SVVN in de eerste helft ver weg tegen een tegenstander die op het scherpst van de snede speelde. Na rust stelde SVVN orde op zaken en wist het door doelpunten van Jimmy Scharphof en Martijn ter Steege de opgelopen achterstand om te buigen naar een 1-2 winst in Oldenzaal tegen De Esch. Door deze overwinning blijft SVVN op pole position voor plaats drie in de eindrankschikking.

Bruchterveld is eigenlijk het hele seizoen al stabiel in de middenmoot te vinden na een goede start. Bruchterveld staat op de zesde plaats en er is inmiddels een gaatje gevallen naar plaats vijf. Als er achterom gekeken wordt is het besef er dat de gevreesde plek negen nog altijd niet ver weg en dat er nog wel wat punten moeten worden behaald om zich veilig te spelen. Het gat naar boven ontstond omdat Bruchterveld afgelopen zaterdag bij VV Daarlerveen met 3-0 onderuit gingen. Bij een overwinning was Bruchterveld onze gemeentegenoot gepasseerd op de ranglijst.

Eind vorig jaar, toen Bruchterveld nog derde stond en SVVN derde van onderen, troffen beide ploegen elkaar in Nijverdal. Het werd een bewogen wedstrijd met veel kansen over en weer die uiteindelijk door SVVN met 3-2 werd gewonnen ondanks dat SVVN bijna de gehele tweede helft met een man minder speelde. De doelpunten van SVVN zijde kwamen van Jimmy Scharphof, Alwin Zigterman en Teun Bakhuis terwijl die laatste ook nog een penalty mistte. Zaterdag begint de wedstrijd tussen VV Bruchterveld en SVVN om half drie. Scheidsrechter van dienst is de heer Henk Zwakenberg uit Lemelerveld.