SVVN bindt ook De Esch aan de zegekar

Datum: 17-04-2023

11.17 uur - Afgelopen zaterdag ging SVVN 1 op bezoek bij De Esch. Het was inmiddels alweer meer dan 10 jaar geleden dat we op visite mochten op Sportpark De Weschterik in Oldenzaal. In de heenwedstrijd was De Esch 60 minuten lang de betere partij, maar knokte SVVN zich toch nog naar een gelijkspel. Maar gezien de positie waar beide teams nu staan gaf die wedstrijd niet de verhouding weer. SVVN probeert zich te kwalificeren voor nacompetitie om promotie terwijl De Esch probeert nacompetitie om degradatie te ontlopen. Het blijft spannend in deze competitie en elke club speelt nog ergens voor.

Om half drie werd door de piepjonge scheidsrechter Finn Wijn het startsein voor deze wedstrijd gegeven. SVVN startte fris van de lever. Het joeg de tegenstander op en dwong af dat zij fouten maakte. De eerste kans was dan ook voor SVVN. In de 4de minuut geeft Jimmy Scharphof vanaf links een voorzet naar de tweede paal. Marvin Thomas kopt de bal breed en vindt de vrijstaande Tygo Vliek vlak voor de goal. Zijn kopbal mistte kracht en precisie om de doelman van De Esch te verrassen zodat deze eenvoudig de bal kan vangen. Twee minuten later komt deze doelman weer als winnaar uit de strijd als via een kluts de bal voor de voeten komt van Teun Bakhuis. Vanaf rechts weet hij de doelman niet te verschalken.

In de 13de minuut is dan het eerste wapenfeit van de thuisclub. Vanaf grote afstand wordt de bal op de goal gepoeierd. Het zondagsschot stuitert onderkant lat het veld weer in. Het niveau van SVVN was inmiddels gedaald naar ondermaats. SVVN laat zich de kaas van het brood eten door De Esch die het wel kunnen opbrengen om met een flinke portie vechtlust de grens van het toelaatbare op te zoeken. En die grens lag hoog, want van deze scheidsrechter mocht er veel, waar normaal gesproken wel een gele kaart wordt gegeven. In de 34ste minuut is er grote communicatiefout in de achterhoede van SVVN wat er voor zorgt dat Timon Dreierink plots de bal in het doel kan tikken. Een doelpunt dat eigenlijk uit de lucht komt vallen.

SVVN gaat rustten met een 1-0 achterstand. Het zal de tweede helft uit een heel ander vaatje moeten tappen om de prachtige reeks die al zo lang duurt niet te laten beëindigen door deze wedstrijd.

En SVVN komt een stuk scherper uit de kleedkamer dan dat het er in ging. Hoewel het begin nog wat aarzelend neemt SVVN al snel het heft in handen en probeert de druk op het vijandelijke doel op te voeren. Niet dat dit direct leidt tot een karrenvracht aan kansen, maar nu kan SVVN niet worden ontzegd dat ze in ieder geval proberen nog wat van deze wedstrijd te maken. Als het dan niet lukt met een vloeiende aanval dan is er altijd nog een stilstaande situatie. In de 60ste minuut wordt er een overtreding gemaakt op Teun Bakhuis. Jimmy Scharphof gaat achter de bal staan 20 meter van het doel aan de linkerkant. Hij schiet de bal langs de muur laag in het doel waar de bal net ietsjes op stuitert. De gelijkmaker geeft de veldverhouding goed weer.

SVVN zit in dermate prettige flow dat er veel vertrouwen is dat het goed komt. Ook als het onverhoopt op achterstand komt. En ook deze wedstrijd weer weet SVVN de rug te rechten als het minder gaat. Na de gelijkmaker gaat SVVN dan ook naarstig op zoek naar de voorsprong. In de 67ste minuut een fijne aanval. Tygo Vliek gaat er op rechts vandoor. Hij legt terug op Melvin Morsink. Deze gaat de zestien in en legt breed op Teun Bakhuis. Zijn schot is echter een prooi voor de doelman. Erg jammer want deze aanval had een beter lot verdiend.

Hoewel SVVN de bovenliggende partij is levert dat geen karrevracht aan kansen op. Wel is er een handvol corner en in de 82ste minuut neemt Jimmy Scharphof er één vanaf rechts. De bal wordt getoucheerd door meerdere spelers van beide partijen als plotsklaps Martijn ter Steege de bal voor hem ziet liggen. Met zijn lange stelten weet hij de bal in het doel te schieten en brengt daarmee SVVN op voorsprong. De Esch weet eigenlijk de hele wedstrijd geen kansen te creëren en krijgt in de 87ste minuut een vrije trap rechts op de punt van de zestien. De inzet wordt solide door Patriz Loohuis gekeerd.

Even later springt de vlam in de pan in een wedstrijd waar de sfeer toch al grimmig was. Melvin Morsink begaat een veel te harde overtreding voor de dug out van de gastheren en daarna ontstaat er een opstootje waarbij meerdere lieden van beide partijen zich misdragen. Als de stofwolken zijn opgetrokken geeft de scheidsrechter Melvin Morsink en reservedoelman Lars Iepma van De Esch de rode kaart. Dit is toch een anticlimax op weer een mooie overwinning van SVVN. Want de zege komt geen enkel moment meer in gevaar.

Met nog vijf finales te gaan staat SVVN nog steeds solide op de derde plaats. De volgende finale is volgende week als SVVN op bezoek gaat bij VV Bruchterveld. De wedstrijd op Sportpark Noppenweide begint om 14:30 uur.