Burgemeester sluit bedrijfspand Nijverdal op grond van Opiumwet

Datum: 14-06-2022

11.49 uur - Op 14 juni 2022 is op last van burgemeester Eijbersen van de gemeente Hellendoorn een bedrijfspand aan de Bedrijvenweg in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 819 planten.

 
Onacceptabel
De gemeente Hellendoorn voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van de productie van hard- en softdrugs in een bedrijfspand. Dit doet zij mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de productie van drugs, drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.
 
Reden hiervoor is dat de drugsketen de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. ‘Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. De productie van drugs, de handel erin en de overlast die dat met zich meebrengt, tolereren wij daarom niet.’, aldus burgemeester Jorrit Eijbersen.
 
Blijf melden
‘Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden’, geeft burgemeester Eijbersen aan. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: