Musical over Max Havelaar in ZINiN Theater

Datum: 20-05-2022

15.24 uur - Op donderdag 9 juni 2022 wordt, nadat deze 3 keer is verplaatst, de Max Havelaar musical opgevoerd in het ZINiN Theater in Nijverdal. ‘s Middags is er een voorstelling voor de leerlingen van 5 VWO van Reggesteyn. Voor de avondvoorstelling is iedereen welkom. Kaarten zijn te reserveren via de website van ZINiN: https://www.zinin.com/voorstelling/havelaar-de-musical/2022-06-09-1930/ .

 
Havelaar de musical wordt opgevoerd door leerlingen van de Nederlandse Musical Academie van Rijn IJssel. Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli. Het is een non-profit voorstelling en daarom is de toegangsprijs laag gehouden; slechts 10 euro en daarbij ook nog gratis koffie of thee. 
 
Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffijveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij. In de voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf. Tijdens de voorstelling komen onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht voorbij. Deze onderwerpen zijn ook nu nog steeds erg actueel. De theaterproductie is een prachtig eerbeton aan één van Nederlands grootste schrijvers.
 
Werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: